• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Štore

• Temu pokrenuo vasso123
  • Datum prvog posta

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Indikator temperature bi trebal biti M18x1.5
Ne vjerujem da je Rumunj mjenjal narezno svrdlo kad je urezival navoje.

Izmjeri pa bumo svi znali.

MaliMravac

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2023
Poruka
148
Na Štoretu je vrlo vjerojatno M18x1.5. Takav je bar navoj na onom originalnom indikatoru povišene temperature.
No pital sam za ovu IMT sondu (ovaj uži navoj, koji se šerafi u veći). Uglavnom javim kad sve izmjerim i kad mi dođe sonda.

MaliMravac

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2023
Poruka
148
Kupil sam ulje za bočne reduktore. Nakon konzultacija u dućanu u sklopi INA maziva na Žitnjaku uzel sam Hipenol GTL 80W-90 (cijena €5 za litru):
2023-11-15 15.56.02.jpg

MaliMravac

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2023
Poruka
148
Čep kod prvog cilindra je M16x1,5. Tako da paše onaj termostat od IMT-a. :giggle:
Nego ispustil sam tekućinu za hlađenje na onom čepu na crijevu prema kileru.
No iscurilo je samo 5L. Gdje je ostalih 5L i može li se to ispustiti na neki jednostavan način?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
... Evo i slika.
20231118_193331.jpg
Samo kaj je na našem izbušen čep i postavljena pipa od Zetora.

MaliMravac

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2023
Poruka
148
Samo da velim da sam složil most. Dal sam tokaru napraviti brončane pločice za 0.7mm deblje od originalnih. Po mjerenju luft je bil negde 0.75 do 0.8mm. Sad sam stavil jednu staru i jednu novu i most više ne škljoca. ;)
Inače u reduktore ide više od 3L ulja u svaki. Tak da moram ići kupiti još litru dvije. :oops:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ne moraš previše nalijevati, jer bu curelo kroz semering ;)

MaliMravac

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2023
Poruka
148
Pa do ruba gornjeg čepa. Tak je bilo i prije. Ak nije curelo sa 15W40 sa 80W90 bu još teže, valjda. :LOL:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Nije niti na mojem s motornim, ali masti s 320... valjda zato kaj ga je previše, a reduktori nemaju oduška.

MaliMravac

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2023
Poruka
148
Kad sam kupoval ulje čovjek me pitao da li reduktori imaju odušak ili ne? Ako nemaju onda je bolje uzeti 80W90 jer ima manju ekspanziju od recimo običog 90. E sad kak priča stoji sa 320, ne znam ...

Nije niti na mojem s motornim, ali masti s 320... valjda zato kaj ga je previše, a reduktori nemaju oduška.
Možda provjeriti nivo dok je traktor vruć?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Sad je već skoro 10 g., pa ga ionak uskoro trebam zamijeniti (negdje u proljeće, kad i motorno ulje).
Izmjeril budem koliko ga je bilo, jer je sad punjeno do ruba.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Za probu, da utiša reduktore (dobil sam kantu ulja).
Dal sam i susjedu da proba u velikom Ursusu.

Najnoviji postovi

Na vrh