• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Štore

• Temu pokrenuo vasso123
  • Datum prvog posta

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,662
Nemam pojma, neznam zakaj sam to uopče i napisal, valjda zato kaj sam jednom slagal jednog 404 superaša.
Fiat-Štore isti varg kak i Ursus-Zetor ili IMT-MF u ondašnja vremena, a i danas je brdo koperacija koji se razlikuju samo u farbi i pokojoj sitnici.

Vjerujem da ZJ zna više detalja oko toga super, a i svega drugog. Njegov je isti takav samo žute limarije i kabrio.

Tajo pajo

Aktivni član
Tu od
22 Kol 2011
Poruka
561
Super model se proiizvodio nakon onih narančastih. Super ima zračnu instalaciju (kompresor i to) te kiper ventil.

Ostalo ( motor, getriba, …) sve je isto u oba modela.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,377
A što mu znači ovo super?
Glavna razlika je ciglasta farba (iako je bilo i narančastih s oznakom Super).
To je bil izmišljen "novi model" radi povećanja cijena.
Kasniji modeli su imali kiper ventil i kompresor (kak koji).
Ovaj izgleda da ja sav iz Italy, malo sam primijetio da na zadnjem kraju ima utisnuto Fiat i to na više pojedinačnih djelova ponaosob npr. ruke hidraulika.
Hidraulika, pumpa hidraulike, lampe, ura i dijelovi auto elektrike su bili talijanski.

Fiat/Someca/Agrifull 420/420DT i Štore 402/404 su identični traktori, izrađivani u Celju. Zato su i komponente bile talijanske.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,893
Ovaj ima kompresor barem mi se čini , ma ima da.

Nevezano za ovaj traktor danas u razgovoru sam saznao za priču kad su se počeli prodavati Štorci kod nas a to je bilo cca početkom sedamdesetih. Da su se na tržištu nudili modeli sa kompresorom ili sa prednjom vučom za istu cijenu??? I u to vrijeme još nije bilo vulkanizera kao danas i neki su se odlučivali za varijantu sa kompresorom. E sad kad bi se usporedilo kompresor sa instalacijo ili prednja vuča koj a je to razlika bila u cijeni tih dviju komponenti ?

#ZJ Štore 402/ 404, valjda ?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,662
Tak sam si i mislil. Ovo super mu dojde kak i Fergusonu deluxe.
Za ondašnje vreme skok na bolje, a gledano iz današnje pozicije samo drugačiji omot.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,662
Štore 402/ 404, valjda
402 je solac, rekli bi Bosanci ili ti pogon samo na zadnje, a 404 sa prednjom vučom.
Svaki 402 bez puno muke i mudrolije može postati 404 jer su rupe ostavljene i samo se jednostavno zašarafi prednja vuča. Sve paše.

Najnoviji postovi

Na vrh