• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Štore

• Temu pokrenuo vasso123
  • Datum prvog posta

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,770
Nemam pojma, neznam zakaj sam to uopče i napisal, valjda zato kaj sam jednom slagal jednog 404 superaša.
Fiat-Štore isti varg kak i Ursus-Zetor ili IMT-MF u ondašnja vremena, a i danas je brdo koperacija koji se razlikuju samo u farbi i pokojoj sitnici.

Vjerujem da ZJ zna više detalja oko toga super, a i svega drugog. Njegov je isti takav samo žute limarije i kabrio.

Tajo pajo

Aktivni član
Tu od
22 Kol 2011
Poruka
563
Super model se proiizvodio nakon onih narančastih. Super ima zračnu instalaciju (kompresor i to) te kiper ventil.

Ostalo ( motor, getriba, …) sve je isto u oba modela.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,404
A što mu znači ovo super?
Glavna razlika je ciglasta farba (iako je bilo i narančastih s oznakom Super).
To je bil izmišljen "novi model" radi povećanja cijena.
Kasniji modeli su imali kiper ventil i kompresor (kak koji).
Ovaj izgleda da ja sav iz Italy, malo sam primijetio da na zadnjem kraju ima utisnuto Fiat i to na više pojedinačnih djelova ponaosob npr. ruke hidraulika.
Hidraulika, pumpa hidraulike, lampe, ura i dijelovi auto elektrike su bili talijanski.

Fiat/Someca/Agrifull 420/420DT i Štore 402/404 su identični traktori, izrađivani u Celju. Zato su i komponente bile talijanske.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,920
Ovaj ima kompresor barem mi se čini , ma ima da.

Nevezano za ovaj traktor danas u razgovoru sam saznao za priču kad su se počeli prodavati Štorci kod nas a to je bilo cca početkom sedamdesetih. Da su se na tržištu nudili modeli sa kompresorom ili sa prednjom vučom za istu cijenu??? I u to vrijeme još nije bilo vulkanizera kao danas i neki su se odlučivali za varijantu sa kompresorom. E sad kad bi se usporedilo kompresor sa instalacijo ili prednja vuča koj a je to razlika bila u cijeni tih dviju komponenti ?

#ZJ Štore 402/ 404, valjda ?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,770
Tak sam si i mislil. Ovo super mu dojde kak i Fergusonu deluxe.
Za ondašnje vreme skok na bolje, a gledano iz današnje pozicije samo drugačiji omot.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,770
Štore 402/ 404, valjda
402 je solac, rekli bi Bosanci ili ti pogon samo na zadnje, a 404 sa prednjom vučom.
Svaki 402 bez puno muke i mudrolije može postati 404 jer su rupe ostavljene i samo se jednostavno zašarafi prednja vuča. Sve paše.

slavko55

Član
Tu od
18 Stu 2014
Poruka
36
Trebao bih pomoć. Radi se o 404. Imam problema sa hidraulikom. U leru nikako ne diže, treba dati dosta gasa da bi podigao nešto. Pumpa je nova i očišćen je filter od hidraulike. I ova dva na slici ventila ili šta su već. I to je izraženije kada je ulje toplo. Pa molim savjete što još pogledati. Hvala! 1000011733.jpg

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,404
Ako imaš na raspolaganju manometar (200bara), priključi ga na kiper, pa izmjeri tlak.
Izvadi lijevog, ovog na kiper ventilu, pa pogledaj kak izgleda.
Na mojem je bilo špene (isti simpromi) pa je čišćenjem problem riješen. Najvažnije, nije trebalo skidati hidrauliku.

Najnoviji postovi

Na vrh