Njoko
Dobro znana faca
- Tu od
- 9 Lis 2010
- Poruka
- 1,635
:scratch hrvoje999 ti si profesionalac i ja to cijenim,ali danas odvojiti 100 000-200 000 kn je samoubojstvo za voćara. To je navodnjavanje za min 5he a 5 he podizanja nasada košta puno novca i kada zbrojiš sve cifre kako treba i za kg jabuka u prosjeku dobiješ 1.5kn/kg, a i to treba dočekati 4 god .Bubam 500 000 kn a to ispadne i puno više za 5he priprema,sadnja,stupovi,žica,navodnjavanje+bušenje bunara,protugradna mreža,čovječe pa to su milijunske cifre a cijena 1 kg jabuke prosijek 1.5kn,koliko godina,koliko jabuka treba dočekati i prodati da budeš samo na nuli a kamate na kredit i niz dr. činbenika.Samo 5 godina dužničkog ropstva banaka,baš bi me zanimalo da izračunamo cifre dosad uložene u svoje voćnjake+100 000 kn bunar (bez pumpe koliko ona košta,cijevi i dr.) Morao bi 7-8 god sav urod ubaciti u trošak podizanja nasada a dotada samo rintati zabadava,to mogu samo političari i nj jataci i ortaci koji zajedno narodu uzimaju lovu a mi nemoćni pun kufer primjera ali se o tom ne smije pričati:butthead: