Nečim treba pripremit zemlju za sjetvu,večinom su to,tanjurače,sjetvospremači,lake/teške drljače i rotodrljače.Imaju neke stvari koje mi nisu jasne,inače kod mene nije običaj zatvaranje zimke brazde ali slušajuči vas sa tim iskustvom i logika je sasvim jasna da je to jako dobro da vlaga ostane unutra i ako padne još kiše ima vlagu koja se ne dira kad se sije kokuruz.
Tako sam i ja ove godine zatvoril svoju brazdu sa tanjuračom i priručnom gredom to još malo poravnao i to je jako dobro ispalo sad mislim samo nato posijati kokuruz.Vidim da vi sa gredom zatvorite brazdu pa prije sjetve idete sjetvospremačem to mi nije logično jer i taj sjetvospremač digne vlagu opet gore neznam dali sam u pravu možda griješim ali meni nema logike...
Imaju neke stvari koje mi nisu jasne,inače kod mene nije običaj zatvaranje zimke brazde ali slušajuči vas sa tim iskustvom i logika je sasvim jasna da je to jako dobro da vlaga ostane unutra i ako padne još kiše ima vlagu koja se ne dira kad se sije kokuruz.
Tako sam i ja ove godine zatvoril svoju brazdu sa tanjuračom i priručnom gredom to još malo poravnao i to je jako dobro ispalo sad mislim samo nato posijati kokuruz.Vidim da vi sa gredom zatvorite brazdu pa prije sjetve idete sjetvospremačem to mi nije logično jer i taj sjetvospremač digne vlagu opet gore neznam dali sam u pravu možda griješim ali meni nema logike...
Bole jel to 3650..
cija je proizvodnja drljaca izgleda odlicno???
Jel problem ići posle s sjetvospremačem po tome zatvorenome, mislim dok se tak poravna jel se ne napravi gore tvrdi sloj, kod nas koji zatvaraju posle idu s rotodrljačama gore i tu nema problema, al mislim da ne napravim gredu a posle se bum mučil s sjetvospremačem pred sjetvu?
Pa oko 2.2m..Kaj bi mi preporučili, koju širinu da napravim gredu za traktor 50-60 ks?
Kaj bi mi preporučili, koju širinu da napravim gredu za traktor 50-60 ks?