seljačić
Aktivni član
- Tu od
- 8 Velj 2009
- Poruka
- 2,154
Dajte mi predložite neku strižnu polovnu do 3000 kuna za pola hektara voćnjaka i nešto trave za sijeno.
ovisi sa čim je misliš pogoniti?
Dajte mi predložite neku strižnu polovnu do 3000 kuna za pola hektara voćnjaka i nešto trave za sijeno.
zakaj ne s jednim?
Koja je razlika
ovisi sa čim je misliš pogoniti?
Imam IMT 539 ali kako strižna ne kosi pozadi jedino da ima vlastiti pogon.
Koju roto kosu uzeti za IMT 533 i kakav je na bregovitom terenu za košnju?
Pitam zato što imam priliku uzeti jedan, a ne razumijem se u traktore (još).
o kojoj se kosi radi? koja marka i koja velicin aimas ih 135 165 185 za ferka 135 i previse...
a na koju ti kosu misliš? bibnjastu, diskastu?
roto kosa sa tri noža, 150cm tjera i u pol metra trave bez imalo muke, isprobano.
ja sam bornu pitao na koju kosu misli kad je reko da je i 135 previše, a imaš kućne kosilice od 60cm i 5 konja.
druga stvare je bubnjasta i diskasta kosa ili malčer, to nikako preko 135 cm kaj se fergija tiće...
običnu roto kosu goni 150cm bez greške...
a ako imaš jako strme brege, uzmi nekaj sa duplom vučom jer nećeš moć prdnut sa ferkom na rosi...
http://www.njuskalo.hr/sjetva-zetva-berba/roto-kosa-oglas-4319747Kad sam rekao da imam prilike uzeti jedan, mislio sam na to da imam priliku kupiti taj traktor, a o kosama koje pašu gore i koje on može tjerati nemam pojma pa oko toga i trebam savjet.
Imam oko 2ha što ravnog platoa, što brega u Zagorju.
kakva je to obicna roto kosa?
evo ovakva, mada to zovu i malčer, al onda su i one vrtne kosilice malčeri...
@mountajn - u ovoj temi od samo 100 stranica ti piše jako puno svega, i kad to pročitaš, bit će ti sve jasno, i budeš se lakše odlučio za dalje
http://poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=16140
u navedenoj temi "Malčeri" je ekipa raspravljala o kvaliteti pojedinih roto kosa,
ja recimo na prolječe kupujem 150cm, imam isto IMT 533, bez duplog kvačila, pa ču kupit i kardan od 900kn koji propušta vrtnju osovine kosilice i kad ti isključiš kardan.
kod nas u okolici Karlovca onakva kosilica sa slike i 150cm širine košta 6800kn.