Premali su prenosni odnosi 1:5 ili 1:7, a i prečnik velikog lančanika ja takav da lanac vuče svu sliu vitla , lanac ima isto zatezanje kao i sajla tako da se brzo haba na člancima dolazi do istezanja, a onda nije u koraku i time brzo ode lančanik. Pogotovo mali koji je od 9 zuba ili manji. U standardima i standardizaciji lančanici koji imaju 9 zuba su namijenjeni samo u rijetkim prilikama, a ispod 9 zuba se ne preporučuju za upotrebu zbog velikog savijanja lanca na člancima. Lanci se kupuju tako da je kvalitet (trgovačke kvalitete) u oznakama čelika. Za kućne poslove uredu ali za svakodnevnu upotrebu šta reći. Pogotovo mi se nesviđa ta varijanta što prednji kraj traktora skače uvis jednom mora doći do zamora i da pukne na pola jer su sva kućišta mjenjača i blokovi motora napravljeni od gusa, tako kad mu od zamora ili jačeg pada puca ko staklo.Za manje poslove u redu ali za nešto ozbiljno to je već za razmislit. Nekada davno dok se gledao kvalitet IMT je radio posebno traktore za šumu i farbao u žutu boju, za koje sam saznao da su imali izrađena kućišta sa manjom tvrdoćom a većom zilavosti, i da nisu mogle pući ni trube , ni zvona mjenjača.
Zoki to je stvarno dobar komad. Ali nemoj da se naljutiš, nemam namjeru da se bilo ko na mene naljuti ja dajem samo svoj komentar na osnovu nekih činjenica. Ovo je njiva i kosina terena mala a i po snazi vitla predpostavljam odakle je pokrenuto. Ja radim nekada u potocima koji su kosine veći od 45 stepeni, a gledao sam i Gvozdenova vitla koja su radila pored mene. Možeš da siđeš u potok dok se držiš za sajlu a izlaziš okolo i ukoso po 15 minuta, namožeš da izvlačiš malo, maraš da kačiš ozbiljne komade, a zapinjanja su da ne pričam. Sve što porušiš je na jednoj kamari sjurilo u potok, prepleteno nekad nesmiješ da priđješ da presijecaš već potežeš čitavo stablo da se okrene ili presloži, a neznaš šta da kačiš. U takvim terenima ja ocjenjujem snagu, i ko tu izvuče 2 kubika ima stroj, jer trupac rije zemlju po 20 centimnatara i pravi otpor 3 puta veći no što je po ravnom terenu. Ljudi rade danima sa tim vitlom u takvim odjelima. Gledao sam zato sam i komentarisao Gvozdena, malo oštećena omča 14 mm i odmah puca. A ako nemaš više od 100 metara na dobošu i nastavka 50 metar sajle nemaš kud da ideš, zaboravi šta si srušio. To nemože nijedno vitlo na lančanike, da radi u takvim uslovima danima. U mojoj blizini rade u odjelu već 3 mjeseca, sve što je tanje od 50 cm izvlače kompletno stim što su neka stabla dugačka i do 30 metara, a svaki dan odvoze kamionom po 20-25 metara cjepanice.