Opisat ću kako ja pravim omče. Omče pravim po različitim dužinama, na krajeve omče nakujem valkaste završetke mislim da ih zovu čepovi. Čepove napravim od nekog matala ( tokarim poluosovinu , ili od svijetlovučenih čalika) da su prečnika 28 mm, dužina od 30 do 35 mm. Kroz sredinu ih izbušim burgijom za sajlu koja mi treba, zatim konusnim razvrtačem rupu napravim u konus. Na primjer za 14 sajlu rupa izbušim 14,5 mm te je upustim razvtačem sa 14,5 na 18 mm u konus , po čitavoj dužini. Takođe napravim od šipke 12 mm konusni klin dužine oko 40-50 mm. Provučem sajlu kroz konusni čep tako da je veća strana rupe okrenuta prema kraju, izvučem sajle da viri iz čepa oko 2 cm, to postavim u nakovanj ili jači škrip , zatim klin zabijem i središnji dio sajle. Višak sajle i klina brusilicom odsiječem. Sobzirom da prilikom natezanja sajla nastoji da se izvuče iz čepa , ali joj njen konusni oblik nedozvoljava da deblja strana prođe kroz užu rupu. Treba voditi računa da klin ide kroz sredinu da bi svih 6 strukova jednako bili nabijeni, a onda su jednako i opterećeni. Najlakše je radit sa sjlom sa kudeljnim jezgrom. Ovo nakivanje se nemože isčupati već se kida sajla, naravno ako je ozbiljno odrađeno. Napominjem da valjkaste čepove pravim na strugu kao i klinove.