ma šta god to značilo
A kaj si to doživjel ak se smije pitati?
Mislim da bi Ingland trebal biti dost kvalitetiji od krpana!
ajoj , koliko nemam pojma , oko 300-400 možda
iskreno neznam , ne brojim jer ima dosta uslužnog i kampanjonskog rada , ne radim sve samo za sebe nego idem i u pozamljivanje sa par kolega tako da je tečko reći
Nažalost je to posel pri kojem moramo računati taknečim svaki čas.
Grdo je ako zapne vitlo za nekaj ispod zemlje dok se zakapa,okrene raktor za čas za metar dva ljevo il desno.
Drugo kaj je zajebano je kad nje čista zemlje ispod dok spustiš pa dođe na neku granu il tak pa ide u rikverc jen cajt!
Tak se jedan "majstor" zgazil kad sam kupil vitlo i on mi je rekel da bu mi poakzal kak se radi stim.Nakon toga sam mu rekel da si bum ja sam pokazal
Inače pokušavam vuči čim sporije da izbjegnem škakljive situacije tipa zapinjanja i slično al kad treba malo više gasa:supz:
Medo se zdigne kaj mustang!
ali meni jedno nikako nije jasno , zašto je vitlo konstruisano tako da se rukuje sa njime stajajući pored traktora , rukovalac vitlom nema šta da traži van traktora , valjda je u traktoru daleko bezbjedniji i ima veće manevarske sposobnosti , izvitlaš digneš n apoluge i odneseš do lagera
onaj koji zakačuje trupac svejedno mora izaći do traktora da ponovo uzme sajlu , znači on će i da otkači trupac
kako vi radite
ma zveknem ja jedan hidraulični ili pneumatski klip tamo na onu ručku i sjedim kao gospodim i vitlam , a i bolji je osjećaj , prije ćeš osjetiti ako traktor krene u propinjanje i imat ćeš dovoljno vremena za reakciju
ma ja sam svog zetora koliko puta propeo,kad se propne držiš ka na lameli i lagano spustiš,samo polako i bez brige nije to neka nauka,naravno da je bolji osjećaj vitlat iz traktora,a još je bolje vitlat na daljinski :lol::lol:
koliko naplaćuješ uslužno vitlanje po kubiku sa svojim kopčašemmetara valjda
ma stvarno nemam pojma koliko uradim , teško je reći , nekada za jedan dan izbacim 30-50m drva uslužno kada idem samo u izvlačenje , jedan ili dva traktora
stvarno nemam predstavu , evo sada listam malo po mojoj glavuri i od prošle sezone sjecam se samo dva veća posla , njih dva 200 metara drveta , a gdje je sve ostalo :rolleyess: