Borisllav360
Iskusan lik
- Tu od
- 1 Srp 2017
- Poruka
- 1,645
A da se nas dvojica dogovorimo!Danas sam malo stavio zamašnjak i ploče na hrpu da vidim kako bi trebalo izgledati pomoćno vitlo, odmah mi se ne sviđa težina samog zamašnjaka. Otprilike sam izračunao kolika bude širina bubnja, sad još samo anlaser složiti, pronaći gdje su mi kučišta s ležajima i kupiti što jeftinije sajlu.
Sigurno se to vitlo ne more mjeriti s pravim šumskim vitlom, ali i cijena je bitno manja. Bi li moglo uspješno poslužiti nekom kome treba godišnje potegnuti par komada?Piše tam 3.5 metara u minuti, a motor je 4 kilovata.
Trebal bu i akumulator za koju tisučicu više koji bu to mogel.
ma nisam za pravo uopće u tome nego onak, zbog jučerašnje situuacije sam mislio da bi mi moglo pomoći ono električno, za pravo vitlo trebalo bi i pravog posla naći da bi se isplatilo tak da, ne znam još, ali hvala na savjetima
Ajmo onog kojeg sa ja maltretirao nazovimo lancug (kettezug) poteže 10 tona!Kad bi potražio ručni sajlcug. Neznam kako vi zovete, uređaj sa sajlom i polugom kojom povlačis.
Za sad još nema potrebe, al hvala. Bubanj je zavaren, sajla je doma , osovina i ležajevi pripremljeni, daljinski isto čeka. Motor je još u pitanju al i to će se riješiti.A da se nas dvojica dogovorimo!![]()
A neznam, ti znaš najbolje kaj i koliko tebi treba.@MUHA znači bit će pametnije kupiti nove gurtne i paziti na kvačilo, a za šlajsanje koliko zetor more potegnut to je to
biolab.hr
biolab.hr
Slažem se da bi bilo najbolje da strujuči izračunaju samo kaj je to teško izračunati jer nikad neznaš gde bu zapelo, kolko struje više potegnulo.....Sigurno se to vitlo ne more mjeriti s pravim šumskim vitlom, ali i cijena je bitno manja. Bi li moglo uspješno poslužiti nekom kome treba godišnje potegnuti par komada?
Pretpostavljam da potegne struje ovisno o teretu. Znači da za cca 2 tone treba 2/5,4= 0,37
N1 = 0,37 x 4 = 1,5 kW
1500/12 = 125 A.
Vjerojatno se javljaju još neki gubici pa zaokružujem na 140 A.
To bi značilo da ispravan akumulator od nppr. 75 Ah može vitlati do najviše 30 min. Ako je traktor upaljen, alternator bu dopunjaval akumulator. Pojma nemam koliko obično traktorski alternator predviđen za akumulatore 75 Ah dopunjava i koliko bi se produžilo vrijeme mogućeg vitlanja.
Nisam niti siguran da sam sve dobro pretpostavil i računal,strujići bi to sigurno znali praf zračunati.
Razmišljam li uopće u pravom smjeru?
A, hidro motor?Za sad još nema potrebe, al hvala. Bubanj je zavaren, sajla je doma , osovina i ležajevi pripremljeni, daljinski isto čeka. Motor je još u pitanju al i to će se riješiti.