• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šumarski traktori i vitla

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
522
Kupljenec na tvojem mjestu bi odmah kupil tog tajfuna, već sutra, mislim još kad inflacija nije napravila svoje. Može se dogoditi da već sljedeći mjesec ne bude takva cijena.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ako se ne varam vitlo kupujes za IMT 539, a on ti ima brzi kardan. Zbog toga bi ti bilo najbolje da gledas vitlo koje je sto vise sporije, da ima veliku redukciju. Ima ovde kod mene covek 539 i stariji TAJFUN valjda 4t i stalno mu gusi traktor, ne moze metar drva da izvitla s njim jer je brzo.

Kupljenec na tvojem mjestu bi odmah kupil tog tajfuna, već sutra, mislim još kad inflacija nije napravila svoje. Može se dogoditi da već sljedeći mjesec ne bude takva cijena.
A dal bu dobro za 539?kak da znam kak vrti?

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
551
Trebalo bi da je dobro i za 539 po onome sto pise u opisu oglasa, ako je tacno. Pise da ima ugradjen reduktor i to ti je dobro, a ima i donju koturacu sto je takodje dobro za te male i lagane traktore.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Upravo zvao malo prije, nema ih trenutno, ali kroz 15 dana bi trebali doći, još budu po toj cijeni. Nadam se da budem uzeo onda, ima 60m sajle fi10. Ako sam dobro skužio ima 3 lamele.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,715
Evo jedne slike takvog vitla koju sam sad pronašel na internetu. Vani je kmica, a i pokriveno je pa mi je nezgodno to sad slikati. Vitlo je marke Fransgard 4t, mislim da je tvornica u Danskoj.
Masivno je i već je par njih kaj se bave šumom stalo i pitalo da li je za prodaju. Do sada sam ga malo koristil budući da u šumi mogu do svakog drva sa traktorom. Došlo bude u upotrebu kada budem rušil topole jer ih moram rušiti tako da mi ne padnu na ogradu i objekte koje imam u topoliku. Inače sam vitlo kupil rabljeno prije 10-tak godina. Ima i donju koluturu. Nisam baš zadovoljan kak mota sajlu pa moram napraviti nekakve preinake, ako bude moguće.

Prilozi

• vitlo.jpg
    vitlo.jpg
    60 KB · Pregleda: 38

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
Kak to misliš na svoju firmu? Pa to je porezna prevara. To je gore od ovih kaj sa plavim dizelom idu u šumu… 🤔
A kaj se ne smije s plavim u sumu, ja nemam pojima o tome??
Ak delas za sebe, to se ne smije?
Bila prvatna, bila drzava, mada sam slabo u privat?

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Pa nesme se kolko ja znam, ali neko trubi da se smije, zato je najbolje točit naftu da možeš bez straha bilo kam.
Nego jel ima neko Igland vitlo?

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
Pa nesme se kolko ja znam, ali neko trubi da se smije, zato je najbolje točit naftu da možeš bez straha bilo kam.
Nego jel ima neko Igland vitlo?

Kaj se tice tebe i vitla, mozda bude i zlocest komentar ali jbg tak su i meni stariji govorili kad sam fantaziral.
Jednostavno, za guske ni seno...

Lako tebi tocit naftu kad trosi 3L vikendom, sad sam natocio velikog i malog i ode hiljdarka...

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ma kaj bi bil zločest, ja si volim sve svoje imat a ne posuđivat, imam prijatelje kaj imaju vitla, imam susede, ali ja kad imam svoje idem kad oćem, ne ovisim o nikome, kolko napravim napravim, nema žurbe, pa se ne stigne ili neznam kaj.
Ovak bum si ga kupil(nadam se) i idem kad oćem.

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
Ok, svatko zna svoje, i postujem to da imas svoje makar ti ne treba.

Ja sam uzeo vitlo iz budinscine il kak se vec zove i vitlam oko 150 metri godisnje. I za moje potrebe je cisto ok, 5t i skoro sam uspio prevrnut steyra 9078 koji je tezak 4t... vukao je iz jarka, preko vode, i nije mu bilo problem,kad je problem bukva na pol i ide... joj da sam bar blize sve bi ti porusil i izpeljal, ne bi mogal nakuhati toliko cujspaja od"kotlovne".

jsmilaj2

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
97
Jesi probal direkt u tvornicu poslati upit za Tajfunova vitla koja je cijena .
Tvornica je mijesto Planina pri sevnici .

jsmilaj2

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
97
Cuo sam dosta ljudi koji su direkno u tvornici bolje i jeftinije proslji nego da su kodnas kupovali njihova vitla .
Ima u jatrebarskom njihov predstavnik koji prodaje njihova tajfunova vitla .

Najnoviji postovi

Na vrh