Za početak razmotaj sajlu i pod teretom je opet namotaj,vuci za početak manje komade dok ne skužiš malo kako radi,i nikako ne vuci "u bok"jer ćeš prevrnuti traktor,nego samo okomito na vitlo,ako imaš nekog iskusnog nek ti za prvi put pokaže,a poslije ide samo praksa,neda se naučiti iz knjige.Probaj si potražit koji filmić na youtubu sa uputstvima za siguran radPozdrav svima. Kupio sam vitlo krpan 4si. Biti će na traktoru Universal 530dtc. To mi je prvo vitlo i prvi rad pa bi mi dobro došao neki savjet za rad s njim.
Kako god radio i privlači drva moraš da znaš i vodiš računa da su sve grane koje nisu odsječene napete u toku sajlanja i prilikom rezanja na pola se oslobađaju u nanose teške povrede. Za početak uvjek grane i stupce sjeci prvo uz trupac , da si bezbedan da nedobiheš po nosu ili nozi.Pozdrav svima. Kupio sam vitlo krpan 4si. Biti će na traktoru Universal 530dtc. To mi je prvo vitlo i prvi rad pa bi mi dobro došao neki savjet za rad s njim.
S kojim vitlom?Pa ako G80 izdrži cukanje sa vitlom ponekad onda bi G100 trebal isto…