Pozdrav drustvo.
Ovako, Bacam se na kupnju traktora koji ce mi sluziti iskljucivo za sumske radove veliki USPONI i NIZBRDICE! Zanimaju me traktori u vrijednosti do 5000eura!
Sada imam ursusa c335 i dobro me sluzi ali bi htjeo jaci i veci traktor.
Svaka preporuka i kritika za traktor ce dobro doci, posto je teren jako brdovit neki traktori hoce iskociti iz brzine pa onda nastaje kaos!
Znaci traktor koji je pouzdan USPONE i NIZBRDICE.
Znam da za 5000eura nemogu pono birat ali....
npr. IMT5xx, Rakovica, rus..............................................
Rus,Zetor i Ursus nemaš šta pogriješiti,radio sam sa njima po šumi i oni zadovoljavaju kriterije.imt i rakovica puno troše,imt ima jako loše kočnice(558,560,577) a ovi manji nemaju težine za šumu.pošto si imao do sada malog ursusa preporučam ti ursusa 355 ili 360(isti vrag) sa njime možeš svuda izvuč 5m drva,netroše puno,jeftino i lako održavanje,kočnice super koče,i cjene su dosta povoljne.
ma nije problem za izvuć 5m drva ali je problem spustiti!!!
nisam baš pratio zetore ali mislim da je za njih 5 soma ojra nekak malo-to pišem i još jednom napominjem nisam ih pratio
kod ursusa ti sigurno neče iskočiti iz brzine nego če ti zablokirati u 3-oj i to je to ali uz klječ za odšarafiti poklopac kroz koji možeš do getribe i malo jači šafafciger to riješiš za minutu, a to je traktor koji stvarno isporučuje snagu na kotače ne normalno-iz iskustva pišem
ovo s mijenjačem se odnosi na c360
Pa sto se tice mog ursusa335 nije nikada zablokiro niti ista slicno, no sto se tice c360 imao ga je moj stric i prodao ga "nikad vise nece uci kod mene u dvoriste" tako on govori imao je puno problema s mjenacem.
to i ja kažem, nisam ga imao kao svojeg ali sam ga puuuuunnnnnoooooooooo koristio, nikad više
ako se siječam to ze zove poklopac kučišta mijenjača, postaviš sve one šipkice u isti red te ponovno staviš sve nazad i onda ti je traktor u leru, tj mijenjač ti mora biti u leru i šibaš dalje