a to je ali kad bi stavio neku računicu, na način na koji sad radim ja bih s njim radio 3 dana u mijesecu i imo bi medek tuckati čitav mijesec, istina nekad se poslužim s nečim sličnim timbu pa cijeli mijesec radim na terenu koji mi je najpogodniji, nadam se tome sad sa idučom linijom
Jel mi mozete malo pojasnit stvari oko ovih zetora (6011 i 7011) okretnost, snaga, mijenjač odnosno za rad u sumi. Meni se osobno zetori sviđaju ali ih nisam viđo po sumi, cista rijetkost.
okretnost je kao i kod svakog traktora,snage ima i više nego dovoljno,mjenjač ti nebi trebao raditi probleme samo bez naglog šaltanja isto kao i kod drugih traktora,po meni brzine su dobro reducirane a linije 6011 i 7011 imaju spori mjenjač koji osobno više preferiram.radio sam u šumi sa zetorima 4718,4511,4320,6945,6340,7011,5211 i kod mene svi imaju prolaznu ocjenu, IMT nije loš za šumu ali ima po meni neoprostive mane a to su kočnice,potrošnja i ove starije linije imaju loše osmišljene komande općenito.Torpedo 75 je po meni super traktor zbog male potrošnje i što možeš ići 1,2,3,4 brzinom u rikverc odnosno kako ti odgovara.ja ti mogu samo preporučiti ali ti jedini znaš šta je za tebe najbolje kao i ja za sebe.
Zato što su malko skuplji na cijeni pa manje po šumi...
Znaš i sam kad nešto razbiješ koliko košta.
A zetor ima široke kabine ako daš velike novce šteta ga lupati po šumi ...
neznam zašto svi imaju krivo mišljenje o širokim kabinama u šumi,ako i malo paziš nemožeš ništa polupati,naravno dogodi se svašta.kad izbrojiš puno novaca za bilo šta onda to i čuvaš!
ma ne slažem se mnogo toga ovisi dali si u prorijedi,golosjeku,gusto,rijetko brdo,blato itd. možeš paziti koliko hoćeš ako je blato od široke kabine možeš napraviti usku nepažnjom
onda po tvome onaj Timberjack nemože ni u šumu
u šumu bez kabine , NIKAKO i NIKADA :madmana:
netko je u predhodnom postu naveo torpeda 75-aka- to je pila za šumu...
mislim da je zetor napisao da kud ide traktor ide i kabina-ne kenjaj!!!
vidim zetore da si probao skoro sve modele zetora-što radiš za njih hard testove,da bih za neki traktor mogao reći kakav je u šumi treba ti barem dva mijeseca intenzivne šume da upoznaš sve traktorove mane i prednosti te se obim posla ne svodi doći u šumu i izvažati drva, probaj ga na vitlu, pa potezanje bez vitla, cijepanje na trn...
kabina za šumu-dobra ako ju zaštitiš a to nije ni skupo ni komplicirano
bez kabine u šumu-ha tak ja idem jer mi situacija nalaže ali uopće se ne bih bunio na zaštitni okvir
to je tvoj stav! moj je malo drugaciji
neznam zašto svi imaju krivo mišljenje o širokim kabinama u šumi,ako i malo paziš nemožeš ništa polupati,naravno dogodi se svašta.kad izbrojiš puno novaca za bilo šta onda to i čuvaš!
upravo to, mala grana je dosta da ti frkne staklo, nekad se čovijek iznenadišuma je šuma...