ljubomoran sam na alternator
ponovo citiram sebe! Ja govorim u svoje ime u vezi kabine! onaj traktor sa slike je MOJ traktor I JA sam ga sliko! Nisam se dosao svađat na ovaj forum, nisam trazio savijete dali sa kabinom ili bez nje. Ljepo je kad neko da savijet npr.:ja bi ti preporucio s kabinom zato i zato! Dosao sam da mi ljudi kazu, daju mi savije taj i taj traktor je dobar, nemoj onaj zbog toga i toga! Ja znam da ovdije na forumu ima ljudi koji znaju 100puta vise od mene u vezi traktora i u vezi sume ali ako naletim na dobar traktor bez kabine ona nije razlog da ga nekupim ili npr.: necu kupit traktor zato sto ima kabinu! Mislim ako imam 15 postova to nije razlog da nemam pravo na svoje misljenje i svoj stav.
QUOTE]
E moj mudrijašu, da je to stablo palo 1,5metar dalje, ti nebi stavljao te slike na forum, i onda se pitaš dal kabina ili ne??
Ja nemam nekih iskustava iz šume (kod mene ima malo šume, posječemo godišnje 5-6m za sebe), ali sam općenito protiv traktora koji nemaju ni kabinu ni okvir. ja na svom Tomi imam okvir i nema šanse da bi koristio traktor bez okvira. 4m cijevi i pola kile elektroda nisu vrijedni invalidskih kolica.
a ako nevoliš kabinu u šumi (da bi mogao iskočiti, jel) onda bar napraviš čvrst okvir od 4 okomite cijevi, pa te štiti da te grane ne šibaju po licu, a i da ti nešto ne padne na glavu.
190 kg utega za ursusa je previše a što se tiče vode u gumama to nemoj raditi jar kroz praksu na poslu nije se pokazalo najbolje i da staviš kad je prvi put probiješ niti jedan vulkanizer ti neće sipati vodu u gume odnosno ne ide voda nego neka tekućina poput antifriza zbog smrzavanja
ma za snagu-pa znaš koju isporuku snage ima na kotač, a šire gume-hm-dvosijekli mač, ne zbog potrošnje več blato i slične pi.darije a sa širim gumama bi imao veču zaustavnu moč pa opet-ima puno faktora oko guma a pogotovo kod nas što smo s njima stalno po šumi:scratch
ma za snagu-pa znaš koju isporuku snage ima na kotač, a šire gume-hm-dvosijekli mač, ne zbog potrošnje več blato i slične pi.darije a sa širim gumama bi imao veču zaustavnu moč pa opet-ima puno faktora oko guma a pogotovo kod nas što smo s njima stalno po šumi:scratch
momci moje mišljenje je da guma nemože biti preširoka , jednostavno sam malo i pretjerao sa širinom guma i gdje god budem imao priliku na sve što mogu stavljam još šire i još jače gume
znam da se neki neće složiti sa ovim i ne želim ih ni ubjedjivati , samo kažem kakva su moja iskustva
190 kg utega za ursusa je previše a što se tiče vode u gumama to nemoj raditi jar kroz praksu na poslu nije se pokazalo najbolje i da staviš kad je prvi put probiješ niti jedan vulkanizer ti neće sipati vodu u gume odnosno ne ide voda nego neka tekućina poput antifriza zbog smrzavanja
tako je evo biti će sve je jednostavno da ne može biti jednostavnije
Ajd nakelji neku slikicu te konstrukcije.
Zvuči zanimljivo.... nekaj kao varijabilni uteg!?
razmisljam o kupnji ovakog traktora za sumu, jel neko ikad vidio tako sta u sumi i kako bi se ponasao? ima 120konja i tezak oko 5000kg. nije mi prelijep ali cijena od 5500eura mi se sviđa! http://www.kupujemprodajem.com/zetor-12045-1983-409438-oglas.htm