• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šumarski traktori i vitla

V

VTZ

Guest
Hurlimann H-470A kaže:
Bosanske šume............

Meni ovo više liči na haubu od traktora, nego na šumu! :scratch

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
ja bi rekao po slikama da se radi o velikoj uzbrdici te je i zato ispala hauba...

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
puknuti kaže:
a prednje gume za kružnu INA Delta Rally utrku

Joj ako ja uspijem na jednom rusu uslikat prednje gume ;)

H

Hurlimann H-470A

Guest
gume su mu loshe nema sta, ali ima motor za pozelit, samo 100 RS.

H

Hurlimann H-470A

Guest
abrkili kaže:
ima novi motor?
nov novcat... :D :D
radilica, klipovi, stubline, pumpe,..itd..itd.. :D

A

aljmas

Guest
prodajem vitlo sa vojnog kamiona (mislim da je 1109prerađeno na traktorski kardan

vitlo je ispravno i nalazi se u Aljmašu

cijena 3500kn

može zamjena za stupce- bagremove za ogradu

0913700000

A

Arijan

Guest
Vidio sam da se Hittnerovi "Ecotrac" skidderi spominju ovdje, pa ću postati neke fotke i odgovore na neka zapažanja koja sam ovdje pronašao:

ECOTRAC 55V:
ECO55V-1.jpg

Proredni skidder bjelovarske tvornice "Hittner", razvijen primarno za "Hrvatske šume" u suradnji s Šumarskim fakultetom u Zagrebu.

Vidio sam da netko spominje malu snagu motora (Deutz, 55KS), pa bih samo htio istaknuti da je "55V" model prorednog skiddera, te da je iblo jako važno da bude lagan i odličnih manevarskih sposobnosti (zato i nema krutu šasiju, već je postavljen na odljevke u kojima se nalazi transmisija), tako da jači motor nije stavljan jer bi to uvjetovalo i veću masu traktora (naravno).

ECO55-bok.jpg

A

Arijan

Guest
ECOTRAC 120V:

Trenutno "admiralski brod" naše "flote", tj. perjanica proizvodnog programa, 7,5 tona težak skidder sa Deutz motorom od 120KS. Kao i model "ECO 55V", razvijen u suradnji sa stručnjacima Šumarskog fakulteta.

120V-2.png

Sajam3.jpg

L

Lamborghini R2

Guest
@Arijan
Da li se može na ovog malog ecotarck-a stavit jače vitlo?
traktor izgleda solidno samo vitlo je malo slabo.
Je li možda moguća prodaja samog vitla sa velikog Ecotrack-a?

A

Arijan

Guest
Lamborghini R2 kaže:
@Arijan
Da li se može na ovog malog ecotarck-a stavit jače vitlo?
traktor izgleda solidno samo vitlo je malo slabo.
Je li možda moguća prodaja samog vitla sa velikog Ecotrack-a?

E, hvala za pohvale, skideri su super, a što se tiče pitanja... Na ECO55 stavljamo ovo vitlo jer je to optimalna snaga vitla za potrebe "prorednog skidera", odnosno za namjenu za koju je konstruiran... Jače vitlo traži više snage, što uvjetuje veću masu, što nekim slijedom poništava ideju "malog prorednog skidera".

Što se tiče vitla s Ecotraca 120, prije je prodavano zasebno, ali je u nekim zadnjim izmjenama rezervoar hidraulike vitla postavljen na traktor, tako da bi za instalaciju na neki drugi traktor trebalo postaviti rezervoar, dovod ulja, i napraviti dobar prihvat, jer to vitlo je ipak teško 560 kilograma... Ne znam je li još uvijek moguće naručiti takvo postavljanje, mogu provjerti, ali vjerujem da puno ovisi o ovim preduvjetima.

Đ

đani

Guest
mislim da je pumo kvalitetnije vitlo liv-postojna,pogon je kardan a komande hidraulične,osiguranje preopterećenja je hidraulični ventil a na malom ecotracu je pucanje sajle,je točno? vozio sam slovenskog belta gv70,lkt 81,ecotraca 120 ali nema do timberjacka!

H

Hurlimann H-470A

Guest
evo malo bosanaca :lol: :lol:
[youtube:73es75y1]zyZFgwS2OqM[/youtube:73es75y1]

Z

zetor,torpedo,imt

Guest
ljudi traktor nije za sumu nego za poljoprivredu,nemojte biti smješni,sve ima svoje.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
zetor kaže:
ljudi traktor nije za sumu nego za poljoprivredu,nemojte biti smješni,sve ima svoje.
Klanjam se ,ova je dobra ...to bi trebao imati na umu svatko tko krene u šumu .

Najnoviji postovi

Na vrh