Niko nije reko da je prednost sto kida sajlu,vec je prednost sto moze toliko drva da potegne da sajla 14mm ne moze da izdrzi.Nije isto kad odjednom izvitlas 2-2,5m drva ili 1m drva,a narocito na tezim terenima i kad se sajla razvlaci po 100m.Eto to im je jedina prednost,a ja sam napisao da je ovim drugim vitlima prednost sigurnost,odnosno bezbedna su za rad.Nemojte se zamajavati sa tim vojnim vitlima u šumi , veoma su opasna i veoma nepraktična
To što kida sajlu 14ku misliš da je prednost ?
Imao sam ja homemade vitlo koje isto kidalo sajlu 14 i nikako se nemože porediti sa ovim IGLANDom što sada imam u šumi iako je IGLAND puno slabiji po snazi od njega , nijedna kandžasta spojka NEMOŽE da se poredi sa lamelnim uključivanjem vuče , nema šasne
Ono homemade dobro mi se pokazalo pri izvlačenju teških vozila pri zapadanju , znači koristio sam ga za premiještanje bušaćih garnitura koje su radile istražna bušenja za rudnik , mašine teške od 3 do 5 tona bez točkova onako na skijama ti do je vuklo kao od šale , ovaj igland nije dorastao tom poslu