CetojevicM
Aktivni član
- Tu od
- 7 Pro 2015
- Poruka
- 123
Valjda bi trebala lamela na vitlu proklizati...
Skoro tako. Ma služit će on dobro samo što je taj prnosni odnos za te traktore ponježan i lanac se brzo razvalči zbog brzog habanja na člancima a ponekad i pukne. Kad zapne nemoj forsirat puno i može dugo služit.6245 dobio novu igračk
Negdje sam prije pisal...u prvoj brzini na kardanu možeš dobiti dvaput veći moment nego na 540, znač kao da imaš 110ks motor na istoj kardanskoj osovini.Nisi odgovorio na pitanje, zašto bi otrgnuo osovinu? Druga preko brzina je po tebi ok ili uopće rad preko brzina za vitlo nije ok?
Moremo skupa iti sa traktorima, mislim, tj siguran sam kad bi nas videli tam sa kakvim pilama smo došli i po kaj smo došli dali bi nam vitla badava 😂Nemam vitla, ali svejedno pratim temu. Tko zna, možda dogovorim kaj sa Slovencima (kao Kupljenec), kad bu moći možda prejdem u SLO i kupim ak mi se dopadne. Traktor malo h iberturažu i za 2 vure sam pri njima. Ja bi se malo provjetril (moja raketa nema kabinu), a i traktoru bi dobro došlo da se spuše. 🤣 🤣🤣
Uvaženi kolega ZJ, super moderatoru i kako vidim osoblje foruma. Jako zanimljiv komentar.Negdje sam prije pisal...u prvoj brzini na kardanu možeš dobiti dvaput veći moment nego na 540, znač kao da imaš 110ks motor na istoj kardanskoj
Ovo dobijaš na osnovu smanjenja broja obrtaja izlazne osovine kardana sa 540. na manji broj obrtaja u prvoj brzini.Negdje sam prije pisal...u prvoj brzini na kardanu možeš dobiti dvaput veći moment nego na 540, znač kao da imaš 110ks motor na istoj kardanskoj osovini.