Šta to prave dobro renomirani ,lijepo farbaju, prave špage za uključivanje daljinski i koloture preko hidromotora, i itd. To je sve dodatna oprema koja služi da se poboljša funkcionalnost. Ali osnovni parametri su prenosni odnos, kvalitet sklopa sistama za prenos snage, vijek trajanja tog sistema. Sistem slaganja rijetko ko od proizvođača radi, zato i rade doboše do 70 metara sajle, pa su dobošiuski. Par puta sam spominjao , Ovaj sistem je zubčasti i u prednosti je u odnosu na sve druge sistema prenosa snage jer ima najmanje habanje u odnosu na prenešenu snagu. Daleko ispred lančanika i lanaca kakvi su vitlovi za manje i srednje traktore, daleko ispred i pužnih kola kojima se prave vitlovi koji koštaju i desetak hiljada eura. Gledam ja i vitla koji koštaju po 25,000 e i uopšte nemaju dobro slaganje sajle, iako im je cijena masna, jedino imaju hidromotore na koloturi da izvlači i drži napetu sajlu. Zanimljiva tema postavite vitlove kojima je prenos snage preko zubčanika pa da ih vidimo. Davno sam napisao da je ovo najbolje vitlo, mnogi to nemogu prepoznati, treba znati šta uspoređivati.Pa da mogu vjerovatno bi bila i druga cijena možda, jer ovi svi renomirani proizvođači rade top klase vitla al i koštaju masno.
Njima je u interesu van svoje zemlje čim više prodati.
Kaj se čudiš? Da imaš raketu videl bi da je to ko 5m,i manje😉🍺50m dnevno sa 539?
Greska, 500 kubika dnevno Napisah da nemam cekrk, tih 50-ak metara je bilo na godisnjem nivou.50m dnevno sa 539?