Ja neznam dali su sva vitla od tam-a nekvalitetna ili su to neke serije koje su bile dostupne meni.
Od fap 2226 čini mi se da je pisalo na pločici oko 9t. Ja i kolga smo ugradili na lkt, odradili smo ga na dvodobošno sa setom uljni lamela, pogon je išao na kardan ne na hidromotor. Vlasnik je bio prezadovoljan, moglo je potezati do granica izdržljivisti 16 sajli koje je koristio, radio je sa njim možda 15 god.
Al nemoj očekivati da ćeš potegnuti trupac fi60-70 cm ili vrh hrasta sa granjem.
Mogu ta nekvitetna vitla potegnuti mnogo, ja sam sa tim od tam150, kidao sajle ko špage, ali je u radu gorelo i neći im ništa biti da potežu veliki teret na kratko ili gase traktor ili puca sajla ili voze.
Postoje pžna kola na vojnim i drugim vitlovima, kranovska, rade non stop, samo mora biti kvalitet.
Ja sam jedno imao bilo uz motor od 7kw, vratilo se oko 2890 ob, to mi bilo ekstra ali sam ga terao isto motora na 3000 ob, međutim bilo je nježno. Prateći to sam uzeo t150 a onda razočarenje. Nabavio i rezervne zubčanike alii su bili isti meki. Ovako se grebu.
Onda gledam i odlučim se na ovo.
Ovo teraj koliko motor može brzo, koliko sajla il podloga sidrenja izdrži i tako godinama.