Lee Champa
Iskusan lik
- Tu od
- 9 Tra 2019
- Poruka
- 12,240
Da li bi mogao napraviti vitlo od recimo 5 tona, pogonom na Tomos kolibrića motor? Taj motor ima i brzine, lamelu i lančanik!
Opet to nije kod svih tvorničkih vitlova da imaju graničnike. A i kad postoje, ograničeni parametri se mijenjaju, potrošnja nekih dijelova ili masnoća utiču na stepen trenja i potreba je u jednoj varijanti više potiska.Ne znam kako Vi slažete lamele na vitlima koje Vi radite ali kod tvorničkih vitla poluga za stiskanje lamele mora raditi na principu on off prekidača. Ili ju povučeš dokraja ili ju uopce ne vučeš jer u suprotnom se kuri lamema. Nebitno o kakvom teretu se radi.
Može i u praksi...samo je pitanje kolika bi bila brzina povlačenja...recimo nekoliko cm/sek.Da li bi mogao napraviti vitlo od recimo 5 tona, pogonom na Tomos kolibrića motor? Taj motor ima i brzine, lamelu i lančanik!

Onda sam dobro "odšacal"… Neznam kolko je to jak motor al recimo ak ima 2 kW brzina sajle bi bila oko 4 cm/s...
Ne znam kako Vi slažete lamele na vitlima koje Vi radite ali kod tvorničkih vitla poluga za stiskanje lamele mora raditi na principu on off prekidača. Ili ju povučeš dokraja ili ju uopce ne vučeš jer u suprotnom se kuri lamema. Nebitno o kakvom teretu se radi.