• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šumarski traktori i vitla

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,496
Ak misliš na mene...pod kvalitetom podrazumijevam kvalitetu izrade, ugrađenog materijala, neke konstrukcijske razlike i slično ... a o ukupnoj funkcionalnosti vitla nemrem suditi, već mogu samo usporediti s slično konstruiranim vitlima drugih marki.

Ovakav tip vitla zadovoljava vjerojatno75...80% potreba većine prosječnih korisnika.
Ako netko treba 200m sajle, onda sigurno bude tražil vitlo koje to može namotati i koje ima slagač. Vjerojatno su takva vitla izvanserijska (maloserijska) ili posebne konstrukcije, kakvu većina kućnih šumara niti treba, niti si može priuštiti.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,799
Moja osnovna dilema je bila zbog toga što sam sa postojećim vitlom izvukao maksimum iz njega a preko toga dalje dešavaju mi se havarije a to mi ne treba. Ovo sad ima jednu lamelu i 50 metara sajle. Služi me već dosta godina ali nije dobar prijenosni omjer i dosta je brzo, naravno koliko para toliko i muzike. Pokušao sam i složiti reduktor i to je bilo idealno što se tiče brzine i snage,omjer je bio kao kod tajfuna ali naravno pošto nije lanac gore baš neke veličine i onda on puca. Na tržištu sam našao najbolje što je bilo moguće ali badava. Naravno da bi se sad dalo tu nešto i doraditi ali tko nema svoj tokarski jednostavno se ne isplati. Mislim si sad kad kupujem da uzmem 5,5 t i dok ću ja raditi za mene bude dobro. Kod nas nema puno ljudi vitlo ali dečki koji se ozbiljnije bave imaju tajfune i za njih se kunu da su dobri. Radio sam ja spajanja daljinskih na njima ali nisam imao priliku sam sa njima raditi. Ionako osim krpana i tajfuna i po kojeg karasa drugog kod nas nema.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,269
Ak misliš na mene...pod kvalitetom podrazumijevam kvalitetu izrade, ugrađenog materijala, neke konstrukcijske razlike i slično ... a o ukupnoj funkcionalnosti vitla nemrem suditi, već mogu samo usporediti s slično konstruiranim vitlima drugih marki.

Ovakav tip vitla zadovoljava vjerojatno75...80% potreba većine prosječnih korisnika.
Ako netko treba 200m sajle, onda sigurno bude tražil vitlo koje to može namotati i koje ima slagač. Vjerojatno su takva vitla izvanserijska (maloserijska) ili posebne konstrukcije, kakvu većina kućnih šumara niti treba, niti si može priuštiti.
Naš forumaš "Borislav360" ima takvo vitlo "gvozden". Ako je takvih vitlova izrađeno nekoliko hiljada onda to nije mala serija, firma radi i cjepače više od 30g. Ali nebitno. Meni je to interesantno što kažeš da su tvoja nabrojana bolja, nisi vidio niti izradu nitu mogućnost u radu. Nito nije bitno, ali veliki broj ljudi koji opisuju vitlo, pišu na sličan način ne uspoređujući njegove mogućnosti. Cijena je približno ista za približno iste tonaže, dobijaš mnogo više, dobijaš proizvod sa većim parametrima.
Ja imam prilike da u radu usporedim ta vitla. Ima videa od našeg forumaša ili sličnih pa ko želi nek pogleda nek vide šta ti vitlovi izvlače, nek uporede sa svojim. A sa tim vitlovima pogađaju odjele i izvlače šumu. Znači za ozbiljnije poslove. Zbog toga imam potrebu da kažem da imaju bolja. Ne kao laik veće neko ko ozbiljno poznaje ugradene dojelove kao i mogućnosti koje može obaviti. Ja prednost, odnosno mašinstvo je prednost dalo zubčastim prenosniku daleko veću nego lančastom, ko misli drugačije samo nek pogleda, automobil, traktor, kamion il bilo koje motorno vozilo sve su zubčasti prenosnici.

Najnoviji postovi

Na vrh