Imajući u vidu da si sve izradio pomoću ''štapa i kanapa'' izgleda predobro , mada se meni nikako ne sviđa opcija ručnog okretanja , vidjećeš kada ti prikolica ne bude ravno stajala pri utovaru , i pazi se to može biti jako opasno kada odvojiš teret od zemlje a osa oko koje se okreće stub nije vertikalna , pamet u glavu
* kod utovara (povezem u sumu 2 komada fosne) podlozim pod gumu da su kotaći koliko toliko u vagu a utovaram da je prikolica ili ravna ili nagnuta prema nazad i kad podignem uvjek jedan pridržava cjepanicu/trupac koji sam ide do sredine prikolice , a do godine moguće i da dodam jos jedan cilindar koji bi okretao kran ljevo desno, za sad ovako sluzi ok, bili nekoliko puta u šumi i već se ispraksirali, s tim da smo zadnju prikolicu utovarali i istovarali bez hid.. škara,: sa lancima koji kvače na čelo ide puno brže i jednostavnije / sigurnije za prste .
evo da se malo javim nakon "pravog testiranja" dizalice na prikolici, bio prosle srijede u sumi i naisao na "cjepanicu od 2,4 m duzine" a koju niko nije htio ubacit u kola i odvest , a ležala je uz samu cestu, izvadim motorku, odrežem s vrha trokrakog tri "trupćića" , prerezem ju po pola, a iz njih se jos voda cijedi ! , i te dvije metrice s dizalicom utovarim na prikolicu, s ispruzenim stabilizatorom i kontra kotač je bio malo u zraku ! doma mjerio "debljinu" jedna je promjera 85 cm, a druga jos malo deblja 110 cm , eto razloga zasto ih niko nije "pokupio", ovaj deblji komad rakao bi da ima kubik , ostali sitniji od 50, 60. .. cm to dize i sa skroz ispruzenom "rukom", polozila je ispit ! imam i slike ali bi zamolio Savu ili nekog kome ide bod ruke stavljanje slika da mi posalje mail pa mu ja pošaljem u mailu par slika da ih ovdje "zaljepi" ! moja mail adresa ; cobra02(et)net.hr
evo jos par slika, nadam se da je sad veličina dobra ; kad se klikne "narastu" !