Cobra
Član
- Tu od
- 17 Ožu 2012
- Poruka
- 163
Ja imam ako si vidio na slici stabilizatore - cijev u cijevi na izvlačenje , tovario sam dva komada svaki težak oko tone možda malo manje, stabilizator - noga izvučem ju i stavim klin i sluzi odlicno nit se ruda nit stup piga, i jedno i drugo kod mene je sad od 2 U profila znači 10 x 10 cm , oni su na stup učvršćeni skroz gore visoko tako da bez problema drže bočno nakretanje, za manje meterice do oko 50 cm promjera ih i ne spustam - nema potrebe, čak ni s ispruženim kranom ! ruda na mojoj prikolici je od 2 u profila i ide skroz nazad preko osovine do zadnjeg kraja, kroz šasiju od tamića od čega i je prikolica, proširena s cijevi 50x50 , planiram rudu naprijed produžiti za nekoh 50 do 60 cm jer po raznim pregibima mi je traktor blizu dizalice , U profil cu prerezati svaki na drugom mjestu da se "polovice" preklapaju barem za 30 cm , ove zime lagano radim - pripremam da i ljevo desno okrećem na razvodniku - hidraulikom .Cobra daj mi obijasni kako se ponaša sama konstrukcija tj dio gdije je dizalica.Koristiš li bočne stabilizatore.Nedavno sam imal vidijet takovu šumsku u poslu sva se ruda uvijala a i traktor se lecal i zabaciva.A vidilo se da je obvarivano i dodavano pojačanja.Od kakova materijala je ruda sagradita.
Posljednje uređivanje: