• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

šumske dizalice i ostala pomogala koja koristite pri utovaru

Cobra

Član
Tu od
17 Ožu 2012
Poruka
163
savoris, ako misliš na grajfer, radio ga je cobra
sve ovisi koliko mora "zjevnuti" i koliko mora biti jak. Upiši na ebay.de holzgreifer i malo pročešljaj rezultate. Imaš gdje ti nude sve dijelove izrezano od pločevine pa možda od toga prekopiraš. Ja imam doma model od šperploča po kojima mislim dati izrezati, al nažalost još nije došlo na red.moje bi trebale primiti balvan do 100cm.

Da, ja sam ga napravio i prilagodio prema hid.. cilindru i hodu klipa koji sam imao, i radi odlično za moje potrebe, a dimenzije mogu izmjerit i napisat u subotu kad idem u zavičaj , inače škare se rašire do 110 cm a od 3 m dužine i 55 cm promjera sam bez problema "hvatao" i dizao s njima, imam i mehaničke od pločevine !

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
E mene zanimaju te mehaničke jer ove moje koje imam nisu dobre za utovar , odnosno privlačenje jer se dosta puta otkače pri vučenju metarice po zemlji
Znači pogledajte onu moju dizalicu na prvoj strani ove teme , e za nju mi trebaju mehaničke makaze za utovar koje nisu mnogo teške i nemoraju biti mnogo masivne jer sajla koja ih vuče je 8mm , znači trema mi minimalna težine jer njih čovjek nosi do metrice
Problem sa mojim dosadašnjim makazama je taj kada prvi put se sajla olabavi ako se metrica prevrne ili okrene one se otkače
Razmišljam o tome da makaze na sebi imaju nekoliko zuba za zabadanje u drvo (zbog različitih prečnika) a i neku oprugu koja bi imala tendenciju zatvaranja makaza

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Savo evo ti mojih nisu preteske meni su dobre ja sam zadovoljan ja vucem trupce samo!!

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
E ovako nešto slično mi treba , koliko su debele ?
I ovaj produžetak od 15cm , jel ti on služi za nošenje pretpostavljam ?

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Za debljinu ti neznam budem ti sutra premijerio tocno a nosenje nosim ih svakak obicno su na stangi koja ide na poluge hidraulike a poluga ide kroz onaj gore lanac a jel taj dio od 15cm bas za nosenje neznam tak su kupljene nije rucni rad!!

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Mislim jeli taj dio od 15cm neka svojevrsna ručka za držanje pri zakačivanju ?

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Po meni nije ja kad dodem do trupca rasirim ih stavim na trupac i krenem vuc i one se zasjeku sto vise mogu u drvo i to je to taj produzetak po meni nema funkcije i ne sluzi mi za drzanje kod zakacivanja!!

B

bosniahos

Guest
Nije li grajfer sistem hidraulični kojim se može podizat i zakretat kružno teret.Razlika od ovih čeljusti i grajfera je nebo i zemlja.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Grajfer je samo za oko prikolice jer treba hidrauliku a klješte gdje očeš.Sa klještama možeš i utovarat i privlačit sa vitlom.I ja moram dat izrezat nove jer ove koje imam su iz palica pa se razkrive moraju bit izrezane iz ploča da valjaju.Mislim da ču kopirat ove sa slike.L.P.

novcky

Član
Tu od
27 Srp 2012
Poruka
292
Nije li grajfer sistem hidraulični kojim se može podizat i zakretat kružno teret.Razlika od ovih čeljusti i grajfera je nebo i zemlja.

sa hidrauličnim grajferom moreš samo primiti trupac, da bi ga dignuo trebaš neki kran ili dizalicu, a da bi ga okrenuo treba ti i rotator. :s:
e da, razlika je nebo i zemlja, ali taj luksuz i košta

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Ruska mašta nema granica :icon_super::icon_weed:
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=NAhxzpv0GSY[/YT]

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Eusi imaju ove primitivne patente tako nevjerovatne da se stvarno često divim njihovoj snalažljivosti :icon_pray

A evo moje karete u akciji :icon_pidu:

Prilozi

• photo0244.jpg
    photo0244.jpg
    81.7 KB · Pregleda: 1,452
  • photo0243.jpg
    photo0243.jpg
    82 KB · Pregleda: 4,588
  • photo0241.jpg
    photo0241.jpg
    81.8 KB · Pregleda: 1,455
  • Photo0239.jpg
    Photo0239.jpg
    82.8 KB · Pregleda: 1,917
  • photo0240.jpg
    photo0240.jpg
    81.6 KB · Pregleda: 1,544

strojnik

Član
Tu od
1 Lis 2010
Poruka
174
savo-kaj si to kupio fergija nego jako mi se ti kranovi na prikolicama svidaju a imam doma jadan bager za rashod pa bi e tu dalo nest iskemijat razvodnik je s direknim komandama a i slagan je nije iz jednog djela samo neznam kolko bi mu bila pumpa imam zupcastu 2x8 l duplu i jednu 7litarku isto zupcastu a traktor je ursus 335 dali bi treba stavit multiplikator na pumpu zbog broja obrtaja

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Sigurno bi ti trebao neki vid ubrzanja za pumpu
Nisam kupio fergu , to je šurakov a nas dvojica pozajmljujemo stvari bez ograničenja

joza 54

Novi član
Tu od
24 Sij 2013
Poruka
18
pozdrav.
zanima me rucna kuka za okretanje trupaca.molim sliku ili bilo sta za pomoc u samogradnji

Najnoviji postovi

Na vrh