Nemojte se zamajavati , te ''C'' kombi gume 14-15 cola su za maksimalno 2-2,5 metra drva ako su postavjene nazad na kraj , to što vi uzimate u obzir da su one predviđene za neke veće brzine sve to pada u vodu kada naižete na panj,kamen,kada se nagne na jednu stranu i sav teret bude na jednoj i još mnogo drugih situacija koje ''terotišu'' gume.
Ovdje neko i pogrešno (usled neznanja) informiše ljude , meni je u najmanju ruku smiješno da čujem savjete kako obične auto gume mogu da posluže za šumsku prikolicu , to nije za to , ipak se radi o ŠUMSKOJ prikolici ovdje.
Ako ćeš ti da pregledaš putanju kojom ćeš da prođeš kao da čistiš minsko polje da nebi nabio gumu na nešto to nije pos'o.
Ja na mojoj velikoj kiperki imam gume kojima je nosivost po komadu 5 tona ali jednostavno nisu za šumu .
Ako pričamo o polovnim lako dostupnim gumama za manje prikolice od neka 2 metra drva mogu kombi gume 14-15 cola sa oznakom C.
Za neka 3 metra mogu 16 cola sa oznakom C.
Za nekih 4 pa može i 5 metara drva mogu gume od 17,5 cola , imaju one 245/17,5 one su stvarno jake.
Za veće terete 19,5 20 22,5 cola i tako dalje šta se nađe.
Imajte na umu da nije sve ni u samoj nosivosti , ima mnogo toga u čvrstini gume na deranje a još više toga u površini nalijeganja gume na podlogu.
Koji će mi vrag mali točkić koji može možda i ponijeti neki teret ali će na prvom mekšem terenu propasti u zemlju i ja zapadoh.