• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SUNCOKRET sjetva-žetva

luka

Dobro znana faca
Tu od
3 Velj 2014
Poruka
441
Oko 400kg 3x15 na ha ako nisi nista bacil prije a i zavisi kakva ti je kondicija zemlje
Slobodno baci ureu, ja nemam probleme da nece sazreti, i s 200 i s 300 kg
Koristio sam ili kan ili ureu isto je bilo

turke

Aktivni član
Tu od
8 Pro 2014
Poruka
162
Samo nek bude on zeleni . Nije to nikakav problem takav bi i trebal biti . Žetva vlaga 9.5-10 taman . A prinos skoro 5 t/ha . Tak da o gnojidb ne bi htio . Obavezno prskan protiv bolest i folijarno bor i aminokiseline .
IMG_4702.png

mikiai

Aktivni član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
189
Oko 400kg 3x15 na ha ako nisi nista bacil prije a i zavisi kakva ti je kondicija zemlje
Slobodno baci ureu, ja nemam probleme da nece sazreti, i s 200 i s 300 kg
Koristio sam ili kan ili ureu isto je bilo
Hvala

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,929
Aha, onda to nije Mićo moj nije više 2ha za probu, onda ti ideš bit rekorder.

Ma baci mu onda 1t/ha svega što možeš naći na tržištu i bit će 10t/ha sa 110% uljnosti, jer će i zemlja biti masna 🤣🤣

Korist od 0-20-30 sada, slaba do nikakva, al' baci ti, bit će za nagodinu.

E sad ova dva posta kolega ranije, kako reče turke, ne bi o gnojodbi.

Jedno je stay green effect stabljike, a drugo kad ga čekaš za vršidbu do listopada, pa ti ga ovrše vrane i čvorci, povalja oluja i moraš ga voziti u 3 lepe da ga predaš jer ga nitko ne vrši više u desetom mjesecu.

Ali svatko zna svoje. Svakako, šta god napraviš suncokret je dobra kultura, ali iz mog iskustva, u zadnjih par godina u mom podneblju voli ga vjetar više nego majku rođenu, čim-čim prije s njive, tim-tim bolje.

Najnoviji postovi

Na vrh