cabage
Aktivni član
- Tu od
- 1 Ožu 2008
- Poruka
- 2,462
Evo, prije sam pisao o Hawita substratima 95Kn bala 260 lit. Stalno koristim klasman ali sada sam zbog cijene išao na hawitu i evo rezultata.
Rezultat izgleda ok. Gdje ima za nabaviti
Evo, prije sam pisao o Hawita substratima 95Kn bala 260 lit. Stalno koristim klasman ali sada sam zbog cijene išao na hawitu i evo rezultata.
Rezultat izgleda ok. Gdje ima za nabaviti
Ja kupio u polje.d.o.o. u V Bukovcu. Kupio pred mjesec dana dvorište je bilo puno, kako je sada ne znam, ali planiram uzeti još koju balu.
Još da dodam: Inače treba duplo češće zalijevati nego klasmanna.
Hawita je čisto dobar supstrat.Točnije ja još nisam naišao na loš supstrat.Samo moraš znati čime raspolažeš pa se tako i ponašati.Nije sve za sve.Ali obzirom da se na ovom forumu najćešće raspravlja o presadnicama obzirom na kratkoću uzgoja svaki supstrat može biti dobar.Naravno uz gnojidbu vodotopivim gnojivima.jel to onaj kaj teško prima prvu vodu?
jedne godine sam uzel nešto slično, možda i tog, pa nisam sve potrošil nego ostal onak u ćošku za drugu sezonu, e moj bogo...nije htio primit vodu u sebe nikak, samo je bježal iz kontejnera...
deder ti njega škljocni iz bližeg da ga omirišemo :weedman:
ima ga i poljotehna iz duge rese, imaju svoj web...cijena 90 kn za vreću od 250 litara s pdv-om, al na šlepere...
Kažeš duplo češće. Ajde pogledaj ako ti nije problem omjer crnog i bijelog treseta. Mora da je u tome kvaka, jer vjerojatno ima puno više bijelog nego crnog. Nemoj ga nikako onda koristiti za ljeto jer će ti se raditi pokorica.
Mami ova cijena Stendera 131 kn za 250 litara, ali bojim se noviteta uh. Prošla godina me Osatina koštala cijele proizvodnje. Oni i njihov supstrat, to ako nekog hoćete zaje*ati samo kažete da je onaj supstrat sa velikim povrćem najbolji, nema boljeg. Propada cijela proizvodnja. Jel tko uspoređivao Stender S200 i Klasmann Portgrond H? Hvala
Mami ova cijena Stendera 131 kn za 250 litara, ali bojim se noviteta uh. Prošla godina me Osatina koštala cijele proizvodnje. Oni i njihov supstrat, to ako nekog hoćete zaje*ati samo kažete da je onaj supstrat sa velikim povrćem najbolji, nema boljeg. Propada cijela proizvodnja. Jel tko uspoređivao Stender S200 i Klasmann Portgrond H? Hvala
Gledajte ljudi. Supstrat je definitivno najmanja stavka u proizvodnji i ja mislim da tu nema mjesta uštedama. Stender sam koristio jednu godinu i više nisam. Gančice, dlake, korijenje...etc. Svaki supstrat koji ima 80% crnog treseta i 20% bijelog je odličan, sve ostalo graniči sa smećem.
ja godinama radio na Stenderu, nije bilo nikakvih problema samo kaj je postal kod Pecine mnogo skup...pa prošal probat Klasmana, e to nije bilo baš bog zna kaj....sad delam na Brillu i to je za mene ok...
...da je Stender povoljniji cijenom od Brila, i da mi ga voziju doma ko Brill, sadil bi opet na njemu......
i tak svaka bena ima svoje veselje...:icon_e_wink:
uzimam ga kod Danona, bome nis gledal zadnje račune...mislim da je negdje 50 - 55...