brle
Aktivni član
- Tu od
- 9 Sij 2013
- Poruka
- 637
zar ovo nije pregusto
Jel manje lomi zrna ako se skinu brojač i i čistač? Imam isto taj novi metalni tip okidača.na staroj oltovoj skineš i brojač i čistač, samo ostaviš kućište u koje se umeću...a kak to tvoje metalno izgleda nemam pojma... 🤭
zaostal u vremenu...
Šareni se više širi i grana tako da će to bit ok......A bio sam malo ograničen sjemenom, ali parcela je u obliku trokuta i ima dosta preklapanja tako da nadam se da neće biti rijetko. Riječ je o šarenom.
Preporuka za prskanje prije nicanja Corum ili Stomp aqua ? Negdje sam citao da je stomp za grasak, dok ovdje citam da ste ga koristili i za grah.?
Sve se nekako odvilo brzinski pa nisam stigao baciti npk. Da li ima smisla nakon nicanja baciti 15-15-15 prije neke kiše.
Sa Corumom pazi da ti korovi ne "pobjegnu", jer ako su imalo u većoj fazi rasta, slab učinak. Bolja je split aplikacija, ali ni jednokratna nije loša ako se šprica na vrijeme.A bio sam malo ograničen sjemenom, ali parcela je u obliku trokuta i ima dosta preklapanja tako da nadam se da neće biti rijetko. Riječ je o šarenom.
Preporuka za prskanje prije nicanja Corum ili Stomp aqua ? Negdje sam citao da je stomp za grasak, dok ovdje citam da ste ga koristili i za grah.?
Sve se nekako odvilo brzinski pa nisam stigao baciti npk. Da li ima smisla nakon nicanja baciti 15-15-15 prije neke kiše.
Biološka fiksacija dušika je proces u kojem posebne grupe mikroorganizama vežu elementarni dušik iz atmosfere i prevode ga u oblike koje mogu koristiti biljke za svoj rast i razvoj.Sa Corumom pazi da ti korovi ne "pobjegnu", jer ako su imalo u većoj fazi rasta, slab učinak. Bolja je split aplikacija, ali ni jednokratna nije loša ako se šprica na vrijeme.
Prihrana sa 3x15 sada nema nikakvog smisla, to je trebalo baciti skupa sa sjetvom, površinsko bacanje sada nakon nicanja neće doći u zonu korjena i ostat će neiskorišteno.
Ako je grah u dobroj kondiciji nema potrebe ni za prihranu kanom jer korjen na sebi ima kvržične bakterije koje vežu elementarni dušik iz atmosfere.