• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sve o grahu

• Temu pokrenuo Miodrag40
  • Datum prvog posta

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Pa grah uvijek možeš prodati na veliko,uvijek se netko nađe tko ga uzme. Dobro ti je obratiti pozornost na zaštitu od žižaka u vrijeme rasta,jer ukoliko ih ne suzbiješ u vrijeme rasta,a grah moraš čuvati preko zime, možeš imati problema.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Znaci, odem npr na Zelenu u Zg i prodam sve odjednom? A ovo za prodaju na trznici krajnjim korisnicima, jel moram imati neki papir, dozvolu ili dodem i prodajem? Oprostite na mozda banalnim pitanjima, ali nikad ni moji ni ja nismo nista prodavali na trznicama i pijacama.. Ovo za prskanje sam saznao sve zahvaljujuci ovoj temi, a korove bi rjesavali rucno, posto nije velika povrsina..

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,744
moraš imat OPG (zelenu karticu) i riješenje o upisu u Upisnik trgovaca voćem i povrćem

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,744
škrinju, imaš pakovanja od 200 do 400 litara...pa tretiraš oko tri dana....:icon_weed:
nakon tretmana nema karence!

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
imate li koji prijedlog koji grah posadit.
Volio bi da to bude sareni (kao tresnjevac) i da seu grmovi samostojeci.
Ne znam o grahu puno, volio bi da bude neka sorta koja umjereno radja ali da je manje zahtjevna.
Sve to kod nas zovu domaci, starinski grah, ali ja ga ne mogu pronac u nikoga...
Koliko mi treba sjemena za 1000m2?

brle

Aktivni član
Tu od
9 Sij 2013
Poruka
637
imate li koji prijedlog koji grah posadit.
Volio bi da to bude sareni (kao tresnjevac) i da seu grmovi samostojeci.
Ne znam o grahu puno, volio bi da bude neka sorta koja umjereno radja ali da je manje zahtjevna.
Sve to kod nas zovu domaci, starinski grah, ali ja ga ne mogu pronac u nikoga...
Koliko mi treba sjemena za 1000m2?

Niski grah ili samostojeći može se sijati na kučice(grmove kako ti to zoveš) ili zrno po zrno(razmak 3-8cm). Trešnjevac niski ti je vrlo dobar grah i možeš sjeme zadržati i za nagodinu.Imaš još zeleni niski od domaćih sorti.Za 1000 kvadrata ti treba oko 10-tak kila al to varira jer krupnoća graha nije ista ,što je krupnije sjeme imaš manje biljaka i obrnuto sitniji više biljaka.Najveći prinos možeš postići sijanjem visokog graha koji treba potporu recimo kukuruz.On se sije na kučice i postoji jedna domaća sorta izrazito krupna.Trešnjevca i zelenog graha imaš na njuškalu pa malo pogledaj!!!!

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
preporuka bi bila niski, jer nije ga lako brati u kukuruzu......

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
kako cu znat da me netko ne prevari i proda mi grah koji treba oslonac?
Ima li tko od vas za prodat 10-15 kg, imas li ti ivane?

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
A kome ćete prodati grah? U 7 mjesecu kreće zabrana, prodaje i puštanja u prodaju graha, kao i otkupi.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
A priča se... isto kao i dunja. Nešto se nitko nije bunio za dunju,jel?

brle

Aktivni član
Tu od
9 Sij 2013
Poruka
637
Po toj logici krave su puno veći problem što se tiće plinova.............kakve gluposti!!!!!

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
@itp Šteta :) Prerano si otkrio ;) Da vidim koliko bi se žestili :)
@brle11 zezancija je to ;)

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ma nije ti to vijest za :icon_weed: .Budi siguran da je nekom genijacu takvoga nešto sigurno palo na pamet i iznio je rješenje probema u javnost.Isto je tako pred pet - šest godina grupa stručnjaka našla rješenje prevelikih vrućina - instaliranjem velikih ogledala u atmosferi koja će odbijati sunčeve zrake.I raspisalo se naveliko o tome jedno tjedan - dva.Pa se našao jedan stručni stručnjak koji je za stalkleničke plinove okrivio goveda - preživači su koji na dva izlaza ispuštaju stakleničke,i naravno,čovjek našao rješenje - svim kravama na leđa montirati spremnike za plin spojene s guzom, koji će ispušne skupljati .I to je zaslužilo dva - tri tjedna rasprave po novinama.Zašto se ne bi sada našao neko pametan pa i grah sotonizirao i našao rješenje problema.Pa imaš "stručnjaka" ko dreka na sve strane.Za sav drek nađu rješenje.A ispušni su vrlo blizu drekcu,jel.:icon_weed:

Najnoviji postovi

Na vrh