• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sve o grahu

• Temu pokrenuo Miodrag40
  • Datum prvog posta

JOHABI

Aktivni član
Tu od
14 Velj 2011
Poruka
397
prije nicanja DOST 330, i neznam koliko je bio učinkovit.....kada sam poslije opet morao.....

Dost je isti preparat kao i stomp, ista aktivna tvar,samo druga tvornica.Ti preparati nažalost ne pokrivaju sve vrste širokolisnih korova.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
nepokriva ni uskolisne, kojih ima najviše.....

Pustite vi lijepo uskolisne korove na miru dok ne izrastu i onda Fusilade Forte (nema više super) i odoše svi uskolisni korovi. Ja koristim Fusilade i jako sam zadovoljan sa njime.

Od svih sredstava koja su nabrojana jedino Devrinol nešto valja ostalo jako slabo djeluje. Problem je cjena Stomp 67kn 5l/ha a Devrinol 300kn 2,5 l/ha moraš kupit 3 litre.

Posljednje uređivanje:

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
fusilade forte, danas prskano, i nakon 4 sata pljusak, odjednom.......nigdje nije bilo ni oblačka.......pa ću vjerojatno morati ponoviti......:evil:

250ml je 103 kune

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
fusilade forte, danas prskano, i nakon 4 sata pljusak, odjednom.......nigdje nije bilo ni oblačka.......pa ću vjerojatno morati ponoviti......:evil:

250ml je 103 kune
Skup ali je zaista djelotvoran još kad dodaš malo okvašivača a špricati korove poslije kiše kada sokovi najviše kolaju onda je i učinak njaveći.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
al prskano je prije kiše, što me i najviše brine.......i toliko je kiše palo, da je ostalo vode po poljima i u redovima od krumpira......bilo je nešto i leda s kišom, al na sreću nije napravio nikakvu štetu.....

bacio sam uputu, al kada sam čitao, sječam se da piše da se smije koristiti samo jednom godišne????

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
jel netko prska grah protiv plamenjače????

ja sam to jučer obavio.....

L

lukan

Guest
Prskao sam prije dva tjedna, mislim da je sad ok, počeli su se listovi mežurati.

JOHABI

Aktivni član
Tu od
14 Velj 2011
Poruka
397
Veću zabrinutost u grahu izazivaju,hrđa i smeđa pjegavost, a od bakterijskih bolesti prstenasta pjegavost,pa bi zaštitu trebalo usmjeriti prema tim bolestima. Isto tako od štetnika treba obratiti pažnju na crveni pauk,koji u kratkom vremenu može uništiti nasad.

pišem pismo tinta mi se proli, gdje je ona koja mene voli?

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Koliko ja znam svi trebaju provoditi zaštitu protiv plamenjače.

ja sam to napravio po preporuci, jer kaže mi jedan, da pojavom plamenjače se gubi 20-30%...... + još ovo sve što je Johabi nabrojao......

imbro

Član
Tu od
1 Srp 2010
Poruka
448

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Evo uredno se javljaju dragi nam korovi , ali čekam ih još malo pa idem sa "Pulsarom" , nadam se da će biti dobro. Jel ovo pjegavost na listu , i jel za nju dovoljan STAR WP 80?

umjesto star-a uzmi neki drugi koliko je meni poznato star je veoma slab fungicid uzmi mankozeb ili još bolje ridomil gold 68.

imbro

Član
Tu od
1 Srp 2010
Poruka
448
Ridomilom sam i prošle godine radio ,al mi je ostalo Stara pa sam ga mislio potrošit.Ipak ću ga ostavit za kasnije ako će trebat:) .Jel Pulsar može naštetit grahu u ovoj fazi ili za tjedan dana?

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
nema gore kombijacije, ambrozija i "onaj korov što se mota po grahu"........i svi ti korovi slični ambroziji sa debelom stabljikom.......

čini se da mi nije uspjelo prskanje sa fusilade forte.......morat ću ponoviti, pa me zanima kakav je taj pulsar, te koliko ide na pola jutra, te njegova cjena????

imam nešto u PDF formatu, o tretiranju graha,al neznam kako da to postavim......ili ću probati prebaciti u JPG.....

imbro

Član
Tu od
1 Srp 2010
Poruka
448
Ne sječam se točno ,ali negdje oko 400 kn košta litra Pulsara , i ona je dovoljna za 1 ha.Ja imam oko 1 jutra i stavit ću 0,6 l sredstva.Nekoliko postova prije je čovjek opisao Pulsar kao dobro riješenje za većinu korova ,pa i ambroziju.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
nema gore kombijacije, ambrozija i "onaj korov što se mota po grahu"........i svi ti korovi slični ambroziji sa debelom stabljikom.......

čini se da mi nije uspjelo prskanje sa fusilade forte.....
..morat ću ponoviti, pa me zanima kakav je taj pulsar, te koliko ide na pola jutra, te njegova cjena????

imam nešto u PDF formatu, o tretiranju graha,al neznam kako da to postavim......ili ću probati prebaciti u JPG.....

Onaj korov što se mota po grahu je SLAK i teško se suzbija a Fusilade je samo za uskolisne (treba sačekati i gledaj pri zemlji treba da počne trunuti ali pri zemlji) korove na ambroziji,lobodi,slaku i sl dođe kao sveta vodica još brže rastu.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
da, slak......za ove druge koristio sam BAZANO......prošle godine je bilo dosta ambrozije kod mene.....al nismo prskali sve do ove godine......samo motikan.....

K

kinder

Guest
Evo i mene da ja iznesem svoj sljed mojih aktivnosti u vezi graha. Prešel sam na ekološku proizvodnju, posijel sam 3 Ha niskog trešnjevca na tri puta, jedanput prešel sa kultivatorom između redova, prventivno šprical sa kalijevim vodenim staklom i algo vitalom protiv hrđe i plemenjače- rezultat odličan- grah nisam i nesmijem špricat sa kemijskim preparatima i nemam problema sa korovom kao vi.
Prodaja osigurana u zelenoj mahuni, berba počinje početkom sedmog mjeseca.
Stavim slike kroz neki dan.

Najnoviji postovi

Na vrh