S
salel
Guest
1850,00kn sa pdv-om
nije potrebno.
1850,00kn sa pdv-om
Nisam to nigdje čuo,nego sam morao povaditi sve te dozvole i suglasnosti ukoliko sam htio prodavati svoje proizvode uz cestu...ova zadnja dva ok,ali ove prve tri stavke su totalne gluposti,neznam gdje si to čuo.
Nisam to nigdje čuo,nego sam morao povaditi sve te dozvole i suglasnosti ukoliko sam htio prodavati svoje proizvode uz cestu...
ma znam ali kažem da su to gluposti. ja prodajem bez ičega ... uz cestu i znam sve o parkiralištima. taj tko ti je to rekao te dobro zaj...
A gledaj,upravo kad sam ja počinjao sa prodajom krenula je izgradnja nogostupa i ako sam htio da mi ostave veće proširenje (ulaz) u dvorište,morao sam podnijeti zahtjev,priložiti određenu dokumentaciju i naravno to sve platiti...ma znam ali kažem da su to gluposti. ja prodajem bez ičega i nemam problema,iako u zakonu stoji drugačije toga se nitko ne pridržava jer da je tako onda nitko nebi prodavao uz cestu. a šta misliš kako je to u austriji i njemačkoj,isto tako,uz cestu. a to o parkiralištu i proširenju su bedastoće jer to jednostavno nije tako,imam lokal uz cestu i znam sve o parkiralištima. taj tko ti je to rekao te dobro zaj...
Jer je neđeljom dupla dnevnica :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:. U tjednu, preskoče koji dan, i onda "odrade" nedjelju.8)...Inače, nigdje inspekcije ne obavljaju svoj posao tako savjesno kao u Karlovcu, dođu čak i u nedjelju oko 10 sati na tržnicu...
A gledaj,upravo kad sam ja počinjao sa prodajom krenula je izgradnja nogostupa i ako sam htio da mi ostave veće proširenje (ulaz) u dvorište,morao sam podnijeti zahtjev,priložiti određenu dokumentaciju i naravno to sve platiti...
To sve zavisi od županija i općina,ne vrijede ista pravila u cijeloj državi...kod mene je recimo nemoguće parkirati auto uz cestu sa tablom "prodaje se" da ti u roku od dan-dva ne pokuca netko od nadležnih na vrata...
Lako se nama šaliti ali ova dokumentacija se poprilično nakupila:
Osobna iskaznica
Rješenje od OPGa (nema kartice jer nisu stavili OIB)
Upisnik trgovaca voćem i povrćem
Katastarska čestica
Ugovor o zbrinjavanju pe i pvc ambalaže
Plaćena vodna naknada
Dnevnik prskanja
Atestirana vaga
Sanitarna knjižica
Ono što sam pitao za sanitarni pregled objekta u kojem se prodaje voće i povrće (ukoliko se prodaje na kućnom pragu)
Dozvola od grada za postavljanje reklame i obavijesti za prodaju na kućnom pragu
11 dokumenata. Što još?
e ovako. za širi most iliti ulaz u dvorište nije potrebna nikakva dokumentacija niti dozvola do 4m širine. dalje,ako prodaješ robu na cesti onda moraš tražiti od općine dozvolu za to i platiti po kvadratnom metru štanda,a ako imaš samo tablu da nešto prodaješ a prodaju vršiš u dvoru onda netrebaš plaćati tu tablu. i naravno štand mora biti po sanitarnim propisima,bez robe na podu kraj štanda itd itd.
Meni kad idem na teren (sajmove) sa povrćem traže sanitarnu knjižicu,isto tako moram imati fitopatološki pregledane presadnice...ma kakva sanitarna knjižica?
one temptationove dozvole, za ono sam čuo, al da treba sanitarna bogme nisam, niti je imam ja, niti itko kog znam na ka tržnici...
Meni kad idem na teren (sajmove) sa povrćem traže sanitarnu knjižicu,isto tako moram imati fitopatološki pregledane presadnice...