cizmesinkin
Član
- Tu od
- 19 Sij 2011
- Poruka
- 314
da i to na jednom leglu.
Još ću malo pojasniti kako ja radim . Imam vrstu krmača iz svog uzgoja neka ucipina ima svik gena a uvjek oplođujem umjetno sa NJemačkim Landrasom i uvjek ostavljam svoje za rasplod , te iste krmače oplođujem UMJETNO SAM sa Njemačkim Landrasom. Krmače mi se prase odprilike 116 dan. Proizvodim sam kukuruz ( PAJDAŠ ) ječam ( ČETVEROREDNI ) i tritikalu , 10 dana prije prasenja krmaču hranim sa SMJESOM 40 % kukuruz , 20 % ječam i 20% tritikale 20% MATRA ( SANO - PROGRAM ) . Krmaču hranim u 3 obroka. 5 dana prije prasenja i 5 dana poslije prasenja stavljam 10 dkg. šećera u obrok ( STVARANJE LAKTOZE ) Odojci se legu težine 1,2- 1,5 kg ujednačeni u prosjeku od 12- 16 komada imao sam jednu koja je legla po 18 - 21 komadKada odojci sisaju krmači dajem hrane koliko god može pojesti raspoređeno u obroke odprilike1,8 kg x 3 obroka Odojcima od 15 dana po podu posipam BONI da se uče jesti 28 dan odbijam po odbiću 2 dana jedu BONI, poslije 3dana pomješano 50% BONI 50% BAPSI poslije čisti BAPSI dok ne pojedu 2 vrećice poslije smjesa žitaric sa 20% PIGI do 25 kg. poslije smjesa žitarice sa 20 % PREMIUM 68 - 70 DAN IMAJU 32-- 35 kg. kada ih prodajem za drž uvjek istim ljudima svake godine jer su zadovoljni sa pasminom i uvjek imaju dobar prirast. Tko hoće neka proba na ovaj način proizvodnju , malo je skuplje ali zato postižem dobru cijenu u 4 i 5 mjesecuod 22-24 kn. ovisi kako koje godine.Tko hoće neka vjeruje tko ne NEMORA Poozzz SVIMA.Ovo radim tako jer držim samo 2 krmače i mogu im posvetit pažnju krmačama i odojcima svinje tovim samo za svoje potrebe za klanje višak prodajem kao odojke .To vam je prosjek od pola kile po danu.Da se niste malo preračunali.Ja imam 50 krmača i to još nikad nisam uspio .Imate neku ekstra hranu ili genetiku.:icon_idea:
Odma baci olovku i papir !
Neku zaradu moreš imati na nešto večem broju krmača a ovak se radi iz osobnog zadovoljstva i hobija.
Prije par godina sam i ja zapisivao i pred kraj zgužvao papir i sa njim u peč.
Kaže moja srednja kčer za neke stvari nema ekonomske računice.
Nece im nista biti od sjena i slame!!!
Ja svojima slamu strajem samo po zimi da pokupi mokracu!!!
Moje misljenje je da slamu i sjeno netreba davati jer oni si s time zatvore zeludac jer ju jedu te slabije napreduju jer skroz brljaju po njoj!!!
Za krmacu je to dobro jer ona niti nesmije biti debela poslje odbijanja prasaca!!!
Tko je rekao da imaju prirast od slame i sjena. Ja sam napisao kako ja hranim,dalje neću komentirati.Lucerne(djeteline) ima u svakoj smjesi!!!
To je u redu sto kazete kolega @josipdolac samo sto te svinje nemaju prirast od slame i sjena!!!
Meni su najbolji prirast svinje postigle kad sam postavio hranilice napunio ih smjesom one samo ljepo jedu i spavaju a kad imaju slamu ili sjeno onda se s njom zabavljaju i trce po svincu i trose energiju bezveze!!!
Uvazavam svacije misljenje i iskustva ali eto moja su takva slama i sjeno samo u nuzdi!!!
pozdrav dali tko od forumaša ima neku mail adresu od Austrijanaca da pitam vaezano za prodaju rasplodnog materijala i kupnju kod njih??? hvala
pozdrav dali tko od forumaša ima neku mail adresu od Austrijanaca da pitam vaezano za prodaju rasplodnog materijala i kupnju kod njih??? hvala
i za te novce ti doma dopelaju
da dopeljaju.škarta.nebi se mogo pohvalit kvalitetom a nedaj bože plodnošću.