• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Svinjogojstvo

KREÅ O

Član
Tu od
10 Lis 2011
Poruka
532
Hvala. Evo danas mi se i druga počela terati tak da nije velika razlika. Pa onda ne budem imao problema za pogodit klanje.

borna92v

Član
Tu od
23 Sij 2013
Poruka
648
ne hranim sa pšenicom tak da neznam, al hranim sa ječmom i stavljam kuruzu i ječam u omjeru 3:1, vjerojatno i s pšenicom tak.....

antonio11

Član
Tu od
27 Pro 2013
Poruka
268
Koliko se dugo krmača tera i dal netko zna nesto vise o tjeranju i pripustu vijetnamskih svinja jer na netu nema bas puno o tjeranju i pripustu pise samo da sa 5 mj su spremne za pripust?

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Sve su ti svinje iste. Tjera se svaka tri tjedna, a tjeranje traje tri do pet dana. Za pripust ti je spremna kada ujutro stoji napola mirno, a navečer je kao drvena ili obratno.

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Krmača CSS se oprasila 15.09. prvi puta.
Zaklao bih je za zimu, koliko se prasci moraju odbiti prije klanja krmače?
Hvala

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Nakon odbića prasaca za koliko vremena se može klati krmača, mislim zbog mlijeka.

antonio11

Član
Tu od
27 Pro 2013
Poruka
268
Sve su ti svinje iste. Tjera se svaka tri tjedna, a tjeranje traje tri do pet dana. Za pripust ti je spremna kada ujutro stoji napola mirno, a navečer je kao drvena ili obratno.

Cuo sam da kad se s rukom naslonis krmaci na leda da ak se tjera treba stajat mirno,ja sam danas svojoj tak napravio i stajal je par sekund miran i onda je krenula u rikver.

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Nisam dobio odgovor??
Koliko prije klanja krmače trebam odbiti prasce da bih meso bilo dobro?
Prasci su oprašeni 15.09. i male su buce, krmača ima 3 sise pune mlijeka, a oprasila 2 praseta.
Hvala.

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Bar dva do tri tjedna prije. A što se tiče tjeranja kažem ti sjedni joj na leđa i ako miruje tjera se. Tako joj radi i nerast. Ne stavi joj prednju nogu na leđa pa gleda.

antonio11

Član
Tu od
27 Pro 2013
Poruka
268
Bar dva do tri tjedna prije. A što se tiče tjeranja kažem ti sjedni joj na leđa i ako miruje tjera se. Tako joj radi i nerast. Ne stavi joj prednju nogu na leđa pa gleda.

Hvala na odgovoru ako budem jos sta trebao javim se na pp.

borna92v

Član
Tu od
23 Sij 2013
Poruka
648
Ekipa imam problem... Krmača se oprasila prije tjedan dana, ima 12 odojaka i sve je bilo u redu, pred dva dana sam primjetio da ih nekoliko ima nekaj crno ispod oka... mislil sam da su možda zmazani, jučer ujutro je jedan krepal a tri imaju na tom mjestu di je to crno rane i sa crnom krastom. kaj je to i s čim se liječi???

Bil sam u veterinarskoj ambulanti i rekli su mi da je to čađavica i da im piknem sustrepen po mililitar svakom i napravil sam tak jučer ujutro i danas u jutro ali to se povlači skroz slabo čak dva imaju zatvoreno oko na toj strani. mislim da je to nekaj drugo a ne đađavica, ali svi sišu normalno i nema nekih problema. kaj je to i o čemu se radi? Jel ko imal slična iskustva možda? nikad nisam imal tak nekaj u štali i neznam kaj da radim....

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Najvjerovatnije je čađavost prvo se pojavi oko oči i na koljenima prednjih nogu!!
Ja sam imo isto taj slučaj,dao sam im BENZAPEN 0.5 ml i drugi dan isto po 0.5ml,mazo sam ih cjele sa sumporom pomješanim sa svinjskom masti a možeš ih mazat i sa krečem(najbolje je živi kreč gasit i napravit krečno mlijeko),
Te krastice če se sasušit i otpast!

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Ja sam ih kupao u krečnom mlijeku,sad pazi da se ne prehlade..kupao sam ih u toploj vodi.uzeo vapno u trgovini gradjevinskog materijala i miješao dok mi na ruci nije ostalo poprilično bijela boja..
Onda sam drugu rundu kupao preparatom Sebacil,250ml košta 200tinjak kn,samo se miješa po recepturi,mislim 5ml u 10l vode..te ih bućnuo u kantu sa zatvorenim ustima i očima.
Spasio sam ih sve.

Najnoviji postovi

Na vrh