matozdenci: je ali s biominom su jele i napredovale, i sa svim ostalim osim sana, jbes to kad ja svinji dam jesti a ona s gubicom razmetava smjesu od sana po oboru i ne pojede ni pola...
komer: dakle kad su odojci stari 2 tjedna jedu predstarter od biomina(cjena je oko 160kn za 25kg), ta količina je za 10 komada, u sebi ima protiv mikofiksator protiv mikotoksina, mravlju kiselinu protiv proljeva i hepatoprotektor
odbijam odojke s 5 do 6 tjedana od krmače ovisno o kondiciji krmače i praščiča(i prostoru u štali)
kad pojedu to onda ide premiks koji se mješa 8%, kukuruza 50%, ječma 25 % i 17% soje. Prema potrebi dodatak protiv mikotoksina ako je kuruza ko lani(cjena je 410kn za 25kg vreču)
I kad to pojedu idu na smjesu za tov (mislim da se zove grower nešto ali nisam siguran a nisam doma da pogledam jer sam na poslu, kad dođem doma mogu ti točno napisat), ona se mješa u omjeru maksimalno 3 %, 55% kukuruza, 30% ječma i 12 % soje... i tako do završne kilaže ovisi do kolko kila toviš(imaju dvije vrste te smjese, jedna ima 8 % lizina i s tom ja hranim i košta 260kn 25 kg, a ima i s 13% lizina i ta je skuplja ali ne koristim jer je ova sasvim dovoljna)
Evo tak je hranim jer mi je tak preporučil čovjek koji mi ju dofura iz biomina iz Vrbovca i ja sam zadovoljan s tim programom do sad i naj isplativije mi je od svih drugih... za sada sam zadovoljan(bil sam i sa sanom zadovoljan dok je valjal),... najbolje je kontaktirat biomin u Vrbovcu i sve se dogovoriš