Nakon dugo vremena ponovno (u biti ja prvi puta
- moja obitelj je prije imala svinje) punim svinjce. Za početak nešto malo pa ćemo vidjeti s vremenom. Prostor sam uredio - okrečio pofarbao.... - spreman je za stanare.
E sada - kako nismo imali svinje godinama (ja sam bio još klinac), a više manje nemam koga pitati molio bih savjete.
Planiram uzeti 3 bekona kilaže do 100 kg - za njih mi je potrebno da mi do recimo kraja studenog imaju nekih 200kg. Znam da ovisi o prehrani , ali moguće ili ne? (prehrana - kukuruz, trava, sirutka osigurano - još nešto?).
Uz njih planiram uzeti 4 odojka (2m+ 2ž) za koji bi mi do kraja prosinca sredine siječnja imali nekih 130 kg vjerojatno (nije mi toliko bitno). Molio bih prijedlog oko sorte ili kombinacije sorti, kako bih od njih dvije ženske ostavio za krmače bitno mi je da su odojci kvalitetni.
Isto tako molio bih preporuku gdje nabaviti kvalitetnu robu (nalazim se u istočnom djelu zagrebačke županije) - teško je preko nekih online oglasnika nešto kupiti,a s obzirom na redovni posao ne mogu hodati po sajmovima pa možda nešto kupim a možda i ne - želio bih biti siguran da imam kvalitetne svinje budući da ću dio mesa plasirati u maloprodaji, a ostalo imati za sebe. Isto tako kad već ulažem da ne griješim na osnovama....
Hvala unaprijed na savjetima.