ROADRUNNER
Iskusan lik
- Tu od
- 17 Stu 2013
- Poruka
- 1,134
Ak prase nema papire, nema sanse za kategorizaciju. Moras ga ucmekati
E to i meni tu kod mene govore,a ja odavno govorim da je atak na takva domaćinstva ,koja se bore i ne pristaju baš na sve što im se servira.Ministrica je jučer izjavila da su kao zamijetili sada jednu pojavu po Slavoniji da ima puno domaćinstava koja drže svinje samo za svoje potrebe. Uvijek je tako i bilo. Kao da je slobodnim padom stigla sa Marsa.
Za taj pokušaj ,dobio bi sigurno besplatno mjesto u LepoglaviJedan prijedlog, trebalo bi u Zagreb dovesti dva šlepera odojaka i pustiti ih da begaju po gradu, pa neka narodna vlast i agroproteinka trče po gradu za njima, a pucati nesmiju jer su građani prisutni, a kaos u prometu da i ne govorim.🐖🐖🐖🐖
Uopće me nebi čudilo. Prvi put sam se sreo sa štetom od divljih svinja prije par godina,zanemarivo malo,ali ovih godina ima tog malo više. Varaždin ima puno aktivni lovačkih društava,no na žalost ne znam čime se bave,možda im tako odgovara.Zbog divljih svinja koje hodaju kao migranti kuda hoće ministrica je zabranila hranjenje domaćih svinja svježom travom.
Ja isto svaki dan poilice kontroliram.Od tada svaki dan "piknem" pojilice da vidim da ide
Moji su isto tako velika razlika jedan cca140kg,a drugi nisam siguran da ima iti 90kg,dižu se jedu, smjesa ječam 100kg,kukuruz 50kg,25 kg tsh smjesa za svinje,plus zelen plus suha lucerna,I nešto sitno napoja plus 2-3 štruce starog kruha.Do pred neko vrijeme su čistili korito a sada većinu ostavljaju i većinu vremena leže, malo teže se dižu, jedan skoro 200 kg, drugi oko 150.