• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Svinjogojstvo

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
A kak je ovak tržište za odojke mislim jel ih teško prodat ili ide donekle..imam dosta pitanja pošto planiramo nešto proširivat tak da me dosta toga interesira..

Turopolec

Član
Tu od
31 Svi 2012
Poruka
413
A kak je ovak tržište za odojke mislim jel ih teško prodat ili ide donekle..imam dosta pitanja pošto planiramo nešto proširivat tak da me dosta toga interesira..

Krajem 5 i 12 mjeseca ih prodas kolko god ih imas i po dobroj cijeni a ostatak godine tak tak cijena je dosta losija.

cizmesinkin

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
314
Krajem 5 i 12 mjeseca ih prodas kolko god ih imas i po dobroj cijeni a ostatak godine tak tak cijena je dosta losija.

od 15.03-15.o5,Velika gospa i za Božić je cijena večinom dobra a ovo sve između koma.:drinkers:

Turopolec

Član
Tu od
31 Svi 2012
Poruka
413
Krizme, pricesti, bozic nikad dosta sve se proda lani po 25 kn.zive vage sve izmedju po 15-17 kn. i tesko se proda.

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
A kak dugo ostaju mali kod majke.. 2 mjeseca il kolko?? Jel se isplati držati marošca(mušku svinju) za npr 5 krmača ili ih bolje dati umjetno oploditi??

heik

Član
Tu od
27 Velj 2012
Poruka
87
A kak dugo ostaju mali kod majke.. 2 mjeseca il kolko?? Jel se isplati držati marošca(mušku svinju) za npr 5 krmača ili ih bolje dati umjetno oploditi??

ja prasce držim pod krmačom 4-5 tjedana,jedino ako ih ima 12 i više mičem ih i malo prije.
a što se tiče nerasta za 5 krmača,definitivno se isplati

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Rekli danas u poljoprivrednoj emisiji da smo uvezli svinja u koloni od Zagreba do Dubrovnika u prošloj godini, nekih 582 km, bolesno, ajde da je neka komplicirana proizvodnja pa ne možemo, ali imamo sve uvjete da izvozimo svinjetinu. Jakovina mlatio praznu slamu ko i obično, obećavao pokretanje prozivodnje, isto će ponavljat pred sljedeće izbore.

Nego jel netko zna jedna krmača nikako da ostane u drugom stanju, dvaput dvostruko osjemenjivanje al ne stoji mirno pa ni sada kad se opet tjera neće lijepo stajat, jel odustat od nje i pravit kobasice, stara je nekih godinu i nešto i još se nije prasila.

Posljednje uređivanje od moderatora:

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
oni bi htjeli da se poboljša stanje u gospodarstvu..pa neka onda ne uvoze životinje i ostalo kaj bi mogli mi sami proizvesti..bolje da plate nama poljoprivrednicima više i sigurno bi bez problema mi sami mogli proizvoditi za naše potrebe.. a ne da kupuju izvana "provjerenu kvalitetu" a to je samo "smeče" kaj drugi neče kupovati..

cizmesinkin

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
314
Nego jel netko zna jedna krmača nikako da ostane u drugom stanju, dvaput dvostruko osjemenjivanje al ne stoji mirno pa ni sada kad se opet tjera neće lijepo stajat, jel odustat od nje i pravit kobasice, stara je nekih godinu i nešto i još se nije prasila.

Ta je zrela za kobasice.Več je trebala 2 put biti bređa..:prayer:

matijas311

Član
Tu od
19 Tra 2010
Poruka
243
Postoji li vremensko ograničenje između dvije primjene Piperazina kod odojaka?

Mislim da se može ponoviti za 2 tjedna iako bi ti preporučio da ga zamijeniš jeftinijim i meni iz iskustva boljim dehelman-om, dođe 10ak kn za 200kg živih svinja. Ja sam blizu granice s Bosnom pa sam prešao prijeko i kupio neki njihov VETAZOL mislim da je to jedno te isto ko dehelman i platio sam 2 marke i gliste izlaze ko lude :)

2310980

Član
Tu od
6 Lis 2011
Poruka
137
Da li zna netko koji bi bio uzrok što mi odojci do 1mj starosti i to svih 50 komada i krmače također žvaču slamu. Očistimo im i stavimo frišku slamu i za dva sata dodemo u štalu slama je kod svih prožvakana, inače nismo nikakvo drugo čudno ponašanje ili simptone nećega primjetili.

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
872
Davao sam svinjama Piperazin i Dehelman i nikako da se riješim parazita kod odojaka. Svaki put bi izbacili nešto glista, ali još uvijek vrte repovima, trbušasti su i malo kuštrave dlake. Inače su veseli i lijepo jedu i primječujem da dobro napreduju.

Zna li netko kako se zove sreddstvo kojim se svinje cijepe protiv nametnika i može li se to sredstvo negdje nabaviti?

Na vrh