• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Svinjogojstvo

Turopolec

Član
Tu od
31 Svi 2012
Poruka
413
Krmaca mi se veceras prvi put oprasila, ali ne pusti prascice ni blizu. Kaj napraviti da ih pusti cicati? Kolko dugo mogu biti bez jela?

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Kupi zamjenicu i na dudu na poćetku najvjerojatnije je dobila upalu i trebaš pod hitno dati inekciju imal sam takav slućaj prije mjesec i pol trebal bi ju imati u boksu za prašenje i kad legne stavljati par komada da sisaju i paziti da ne dođe do njih jer bi ih mogla podaviti stim da ih držiš u njenoj blizini das ih može vidjeti svremenom će ih prihvatiti i dati sisati trebaš ju izdajati pomogućnosti to mljeko dati prašćićima da popiju ali obavezno zovi vetrinara da ti da inekciju za upalu

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
nisam citao cijelu emu, mozda se ponavljam, par puta se dogodi da svinja od nekih 80kg, tesko ustaje na zadnje noge, a planiram da ih tovim do 180kg, sta je razlog, ako se ne poprave morat ce prije vrmena na klanje, aplanirane su na jesen za svinjokolju, dole sam na pod koji je betonski stavio gumu debljine 2cm, nije pretvrdo, od cega je onda,

Dominik

Član
Tu od
11 Lis 2007
Poruka
520
XX. Alföldi Állattenyésztési és Mezõgazda Napok
Nemzetközi Szakkiállítás és Vásár
XX. MEĐUNARODNI SAJAM Uzgajivača životinja i Ratara
Hódmezővásárhely
26-27-28. travnja 2013.

Pogledajte ovog macana.

20130427132805.jpg

20130427133115.jpg

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
bome pravi macan...sam da još piše kak dugo ga je hranil...uh šta bi tu sala bilo..n

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
nisam citao cijelu emu, mozda se ponavljam, par puta se dogodi da svinja od nekih 80kg, tesko ustaje na zadnje noge, a planiram da ih tovim do 180kg, sta je razlog, ako se ne poprave morat ce prije vrmena na klanje, aplanirane su na jesen za svinjokolju, dole sam na pod koji je betonski stavio gumu debljine 2cm, nije pretvrdo, od cega je onda,

Najvjerojatnije ima žuljeve neznam strućni naziv za to ali ga boli i nemre stajati pa se onda vuće ima takvih dosta slućajeva dugo je razdoblje do zime sumnjam da bude izdržal po mom nebude jedino ako je nešta drugo šta bi bila bolja opcija zatebe da prođe moraš provjeriti o čemu se radi ..

Turopolec

Član
Tu od
31 Svi 2012
Poruka
413
Puno hvala Farmer VG još jednom na savjetima:icon_pray::icon_pray:
U petak mi se oprasilo 11 komada:icon_biggrin:, ali ih krmača nije pustila ni blizu sebi:(sweat):
Nakon dvije neprospavane noći i dana napokon ih je prihvatila i svi su živi i zdravi.:cool2::(party):

K

knin

Guest
Moja je malo više oprasila sad 25. 04. čak 4 kom.inače prvopraskinja je al svejedno malo je i za prvi put

K

knin

Guest
Nadam se da sam se ispravno predstavila nova sam pa nisam baš stručna što se tiče pravila foruma

Turopolec

Član
Tu od
31 Svi 2012
Poruka
413
Nadam se da sam se ispravno predstavila nova sam pa nisam baš stručna što se tiče pravila foruma

Sve je dobro. I mojoj je ovo prvo leglo tak da sam prezadovoljan za sad. Ovu muku dva dana i noći bum zaboravil. Nedaj bog nikom takva muke.

Picok!

Član
Tu od
20 Srp 2012
Poruka
68
Jel zna možda neko dal ima kaj da se svinje namažu ili nekaj slično, kaj bi pomoglo da se malo smanji najezda komaraca na iste?

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Najvjerojatnije ima žuljeve neznam strućni naziv za to ali ga boli i nemre stajati pa se onda vuće ima takvih dosta slućajeva dugo je razdoblje do zime sumnjam da bude izdržal po mom nebude jedino ako je nešta drugo šta bi bila bolja opcija zatebe da prođe moraš provjeriti o čemu se radi ..

imali neki lijek

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
imali neki lijek

Po onom šta znam iz nekoliko primjera nema ljeka to se naprave tvrdi žuljevi natekne između papaka i vetrinar sam kaže nema drugo nego nož,jedan primjer kod kuma je tak jedan progural nekih dva mjeseca do kolinja već pred kraj se nije mogel dizati nego mu je daval jelo tam gdje je ležal sa tim da već nije htjel niti jesti ,drugi je primjer bio da je moral ići pod nož od nekih 50kg jer nije htjel više jesti daj ti ljepo na neki naćin podigni tu nogu da vidiš šta se tu dešava jeli između špapaka nateklo možda je nešta drugo daj bože da se može ljećiti da ostane do zime nećemo sad sve na crno možda je u zglobu problem malo vidi šta ga toćno mući dobro je davati kalcij svinjama šta malo ljudi daje a velika je korist pogotovo za svinje u tovu ...

TUROPOLEC nemoj ništa hvaliti nije to neka pomoć znam šta te snašlo jer sam i sam imal te muke pa bolje nekom i nekak pomoći da se čovjek ne mući jer to i nije baš ljep osjećaj bitno da su oni živi i zdravi i da je sve uredu ....

K

knin

Guest
Sve je dobro. I mojoj je ovo prvo leglo tak da sam prezadovoljan za sad. Ovu muku dva dana i noći bum zaboravil. Nedaj bog nikom takva muke.

mene muči još jedan problem....prekjučer se počela krmača tjerat ni danas neće nerasta....bježi ko luda....a na njega skače.šta da radim hoće li biti kasno u utorak UO? ovo su joj treći odojci odbila sam ih 12.03 znači ovo je već treće tjeranje od tada .propuštena prva dva nije bilo nerasta sad ima a ona neće.molim savjet(samo ne nož!):(clap):

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
pa ako se ona tjera,onda bi trebala stajati na mjesru ko ukipljena,i kad sjedneš ne nju ona ne mrda nikamo...

Turopolec

Član
Tu od
31 Svi 2012
Poruka
413
Probaj sjesti na nju (zajahati ju) ako se ukipi kad to napravis sigurno ce pustit i bicka, a ako te pokusava zbaciti sa sebe to bu radila i bicku.

K

knin

Guest
Probaj sjesti na nju (zajahati ju) ako se ukipi kad to napravis sigurno ce pustit i bicka, a ako te pokusava zbaciti sa sebe to bu radila i bicku.

Ta metoda do sad uvijek palila i bila uspješna 100% a ovog puta ništa

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
pa prati ju kroz par dana i probaj al bude stajala i onda budeš vidla...ali zna biti crvena i prije nego se tjera tak da ...

Najnoviji postovi

Na vrh