Ne znam kako ju hraniš, da li na suho ili vlažno. Ako je na suho probaj joj povlažiti da bude kašasta hrana, trebala bi bolje jesti. A što se tiče toga da prasad sisa na stojeći to je zbog toga što ih je puno, pa kada ona legne oni se tuku i grizu joj vime, a kada stoji to im je malo teže raditi. Imam isti takav slučaj od 7.9. njih je 12 i sada kad sisaju na stojeći puno manje se tuku i otimaju za sise.
Moj slučaj već poznat, krmača se prvi puta oprasila 16.06.jela jako malo, sa mjesec dana odbio prasce. U hranu sam davao 15 sastojaka, ali ništa - otpisana.
Uz pomoć iskusnih forumaša, Dado, Did Ivo i ostali dao sam joj u smjesu sa manje sastojaka Protamino Premium i kalcij (vreča od 25 kg 25,00 kn). Kada sam joj to dao odmah je počela jesti punu mjeru. Za tjedan dana se pravo oporavila, a kasnije nastavila debljati. Postigla je optimalnu težinu sa 4 zidarske fangle smjese dnevno, 2 u jutro i dvije po podne.
Meni su kolege pomogli, pa možda i ja nekome pomognem,
Kalcij sam kupio u poljoprivrednoj trgovini.Što se tiče tog kalcija ja stvarno neznam da se to ovdje ima kupit jer kod nas ti nema skoro ničega što vi tamo kupujete i koristite. A nisi pojasnio da li ona nije jela čim se oprasila ili tek kad si odbio odojke? Nelogično mi je da si odojke držao s njom toliko dugo a da ona nije jela i da je imala dosta mljeka za njih. Taj kalcij ne košta ništa baš je jeftin ali šta ću kad ga ovdje nema?
Luka je li to junica ili je krivi datum.Moja je 17.02 primila nerasta i imala je oko 80 kg. Htio sam još čekati, ali nije ona. Sada ima oko 160 kg. Težina je odokativna.
17.02 je primila nerasta, a oprasila se 16.06. og. pa račujaj 119 dana je nosila.Luka je li to junica ili je krivi datum.