Lijep pozdrav svima ovdje,
Nov sam u sve ovome, i imam nekoliko pitanja u vezi svinjogojstva, opreme, prostora itd...
Nasljedio sam od dede prostor, štalu, i sad sam trenutačno u remontu dotične jer je to sve bilo u katastrofalnom stanju, htio bi se malo baviti svinjogojstvom pošto sve mogućnosti za to imam i žao mi je to ostaviti i napustiti, više ćemo reć rekreativno... :drink:
Dakle, stavio sam novi pod, betonski, požbukao zidove, ofarbat ću ih, (još neznam čime) nova vrata će ić, nova ograda, spojio sam i jedan ventilator za ventilaciju, rasvjeta, voda, sve novo, itd da ne duljim previše
jedna prostorija je velika 3,70m X 3,70m Koliko svinja unutra uopće mogu staviti?
Najbitnije od svega me interesira što staviti na pod? Jedan kolega mi je rekao PVC pod za svinje??? Kako se to postavlja? Kako se to čisti? Da li ja uopće mogu postaviti taj PVC pod pošto sam napravio pad od nekih desetak cm, i na nekih 3m kanalicu 25cm široku i 25cm duboku, tako mi je jedino moglo biti? Ako ne PVC pod, da li postoji nešto drugo? Prijedlog, savjet, sve dolazi u obzir?
Pojilice - kažu mi da najbolje da stavim pojilice one velike, za krave i sl. al vidio sam one tzv. dude, što vi preporučate? Mislim da su te tzv dude najoblje, stavim ih direkno na cijev i neka piju...
Mislio sam kupiti hranilicu, ili je doma napraviti, te moram još jednu hranilicu napraviti za napoj, pošto uzimam iz jednog restorana napoj i njime hranim, da li imate neki savjet kako napraviti takvu hranilicu, pošto nemože sve biti u jednoj?
Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima
Lijep pozdrav