• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Svinjogojstvo

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Ako misliš na to da malo poste to smo ti objasnili, a ako misliš na stari kruh ne znam od kuda ga nabavljaš ali on obično prođe mnogo ruku dok je svjež a isto tako kada se vraća. Da li ti je nužda navući kakvo zlo da ćeš se kajati što si ušparao nešto sitno. U toj emisiji jutros priča čovjek kojemu su eutanazirane svinje da dvojica susjeda nedaleko od njega i dalje imaju svinje ali ti ljudi rade na poslu, u dvorišta im malo tko zalazi jer veći dio dana nema nikoga kod kuće. Znači možda treba malo pripaziti i izbjeći zarazu.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,489
Ovako,kruh nabavljamo u pekari jedan put tjedno, odemo uvečer iza deset sati kad zatvore, znači sve je svježe praktički i od toga dana,kod njih se ne nakuplja toga i to nije povrat,uz to najviše 2-3 štruce dnevno.

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Postoji klasična svinjska kuga protiv koje se donedavno cijepilo i ova afrička.

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Pricam sa bratom jucer bas,inace je centralni lovnik tu u pozeskom drustvu. Kaze nema vise divlji svinja na ovom jednom potezu vec nekih 2-3 tjedna. Nit rade stetu ljudima,nit ih ima na hranilicama,nit na kamerama,inace su tu jako imali snjima problema. Da ih nije to zlo poharalo?

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Zanima me da li tko radi na prekategorizaciji i da li se uspio prekategorizirati. Ja radim punom parom a što će biti vidjeti ću.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Ja ovaj tjedan idem veterinaru pokrenuti kategorizaciju..u međuvremenu ću izbetonirati gnojnicu,i to je to..

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
872
Ja sam prosli tjedan pokrenuo te rekategorizaciju, bila je veterinarka i rekla je da sve u redu i da bi trebalo bez problema dodjeliti kategoriju 3.
Ali kod mene je zatvorena zidana stala sa betoniranim prostorom za gnoj i septickom. Jedino sam napravil dezbarijeru od plasticnog plitkog korita sa spuzvom i pometal na prozore sitne mrezice. Glodavce tak i tak redovito trujem. Papire uredno vodim. Trebal sam to davno napraviti,ali nisam vodil brigu o tome

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,127
A jel imas kupaonu posebnu u kojoj se peres prije i poslije posjete svinjama?
To je takodjer jedan od uvjeta

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Obavezno tuširanje i presvlačenje odnosno prostorija za pranje uz objekat koji je ograđen i izdvojen.

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Dečki ne širite paniku. Posebne prostorije za održavanje higijene radnika na farmama propisane su za objekte koji drže više od 10 rasplodnih svinja ili 100 svinja ukupno. Netko je čitao članak na Agroportalu i krivo ga protumačio. To mi je nekako normalno ako objekt bar malo zadovoljava neke standarde. Ako baš nema tuš nekako bi mi bilo logično da ima bar prostoriju od desetak kvadrata gdje bi se držala roba i obuća u kojoj se ulazi ulazi u objekt.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Logicno bi bilo da postoje 3 prostorije..u prvoj se skidaš,drugoj tuširaš a u trečoj oblačiš za svinje..i obrnuto.
Sve drugo je šlamperaj koji ne vodi nigdje .

Najnoviji postovi

Na vrh