naravno da ju baciš na strnjak ona bi narasla ...što se toga tiče gora je od korova , ali ja bi ti preporučio da potanjuraš jedan trag i onda baciš repicu i udariš drugi trag ili zadrljaš - onda niče 100%Bobo kaže:Nego, da te priupitam nesto u vezi tanjuranja strnajka...
Vjerujem da su te tvoje tanjurace nesto teze, pa imaju dobar pritisak na tlo, ali svejedno me zenima da li se poslije jednog prolaza u zemlju moze posijati repica za zelenu gnojidbu? Znaci, uzmem rasipac za gnojivo, i onako bacam da ne mislim na sjetvenu normu...
Bobo kaže:Nekako mi se to cini preplitko uradjeno, a da negdje mogu naci gruber za moj mali traktor odmah bi ga uzeo, jer mi vise dosta oranja, pa preoravanja uzaludno...
prošle godine F110 i rotodrljača kverneland 3m tabla nešto manje od 20ha sa dva prohoda,rezultat:slomljeno više vijaka što drže noževe,otpala centralna osovina na rotodrljači i slomljen kardan.kardan 3200kn,centralna osovina 2500kn.na tu tablu se više ne ide bez dva traga tanjuranja i onda rotodrljača jer bi inače radili samo za dijelove.toma84 kaže:Šanana, rotobrana i u pužne brzine Same-ta, da vidiš pepela :mrgreen: