• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tanjuranje

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
Dođe mi da se ubijem kad to vidim.
Zemlja za poželjeti ...

Posljednje uređivanje od moderatora:

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Zafrkavas ha [emoji1] Nisam ni probao. Nebi je ni na kotacima vukao. Par jutara je u brdu bilo i to sa sjeverne strane. Tako da je i veliki gadno klizao.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
A malo moram, čudio sam se kak je i po suhom vuče, ipak je to zahvat ohoho!

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
U strnjacima i suncokretu ide samo tako. Za kukuruzovinu nije. Premekano je.
Za neko ozbiljnije ratarenje fali mu power mjenjac, no zato i nije kupljen.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma ipak je to samo 75 ks traktorčić...za sitnije poslove dušu dao! Ali bori se, nema kaj!

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Zato da bi se ljepše zaoralo kukuruzinje pošto je kolega radio s kombajnom bez freze!

Mi smo tak radili sve iz Bourgoina bez freze, mali traktor 40 ks, 2. brzian i pol gasa jedan prohod s 24 diska i odmah iza oranej s dva traktora, tak se fino zaoralo da nije gdje koji listić štršao vani.
Pogotovo ovo za jesensku sjetvu. preteško je pripremati i sijati u čupavo oranje!

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Tako je.
Sve ovisi s kakvim plugom oreš.
Ako je dobar plug bolje zaore tu izmalčiranu masu, ako je lošiji plug malo mu pomogne tanjurača pošto več izmješa ostatke s zemljom pa se bolje zaore.

Tanjuranje je jeftinije riješenje, malčiranje puno skuplje, potrošnja i sam stroj.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Hehe da bi rijec rekao...
+velik zahvat, mala potrosnja naspram malcera
Sto se tice traktorcica malo je veci od tvoje samcine pa mu i to pomaze :tongue:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Dečki, preselil sam ovih zadnjih 15 postova u odgovarajuču temu pa bi tam mogli još koju napisati o tom malom NH-u :)

matejB

Član
Tu od
11 Ožu 2015
Poruka
39
Zato da bi se ljepše zaoralo kukuruzinje pošto je kolega radio s kombajnom bez freze!

Mi smo tak radili sve iz Bourgoina bez freze, mali traktor 40 ks, 2. brzian i pol gasa jedan prohod s 24 diska i odmah iza oranej s dva traktora, tak se fino zaoralo da nije gdje koji listić štršao vani.
Pogotovo ovo za jesensku sjetvu. preteško je pripremati i sijati u čupavo oranje!

Dobar plug i nemaš potrebe za tanjuranjem :icon_thumright:

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Prvi prolaz 1. brza a drugi prolaz sam mu dušu vadil u 2.

969c3b4bfd200714c4460f8ee346babe.jpg

837f5c1d6224d76e9298c80a68b65722.jpg

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Neznam cije su...Pa ide dobro ,mora ,on to želio ili ne

Posljednje uređivanje:
Na vrh