Ja kupujem višemetricu na šumskom putu 253kn m3 i kad se tovari tada se kubicira, dobiš otpremnicu i to je to, naravno prije toga odeš u nadležnu ispostavu šumarije i tamo uplatiš višemetricu ovisno gdje ti lugar ima robe odnosno koji sektor rajon itd. i za to dobiješ račun odnosno uplatnicu rok isporuke 30dana od dana uplate. račun daš vozaču kamiona i on to nosi na utovar, a možeš i ti ići sa njim ovisno od dogovora. Kada od šumarije kupuješ metricu onda je to druga pjesma.
To je za sve šumarije isto, rade svi po istim odredbama cijela Hrvatska. Tako je jedino ispravno, a što lugari rade i kako muljaju u to ne ulazim. Kada uzimaš robu na panju onda je ovako 131kn m3 i to je to. (govorim o bukvi i grabu)
To opet nije isto ili točno za Krapinu. Jbt. koja su to šaranja, kako se vara.
Evo kod nas je tak da se možeš slikat na šumariji jer tamo ne možeš dobiti račun, ja sam samo dobio otpremnicu s onim kubikažama na nekakvom ručnom printeru s beskonačnim papirom.
1. Na šumariji su zapisali samo ime i prezime i kamo trebaju voziti.
2. šumarija kakti nema kamiona i prosljeđuju me lokalnim mangama koji voze za njih, kod njih dvoje neznaš koji je veći lopov.
3. kad bude drva, onda me zval vozač kamiona i s njim je došal šumar na istovar s tom otpremnicom i po brojevima mi istovarival.
4. računa nisam dobil.
5. cijena kubika varira tak je rekla žena na šumariji
6. ostali su iznenađeni da sam uopće došal na šumariju po drva WTF?
7. vozač nepristojan i vulgaran, istovaruje kam stigne, idiot, šumar je došal pijan, zibal se i smrdilo je iz njega.l....
8. vozač ima svog kranistu jer nezna raditi s kranom....
Kaj da vam velim, muko moja kakvo je kod nas stanje....svi imamo različite priče