• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tehnički pregled - signalni trokut

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
i jedna bitna stvar koju brkate, za svaki nedostatak ispravnosti imaš rok u kojem to moraš popraviti, tj. nije te rušio i ponovo naplatio teh. nego ti vrijedi prva uplata ako to riješiš u zadanom roku,
Pošteno, ali ostaje problem kaj treba potrošiti da bi nedostatke otklonil.

Potpuno se slažem s tobom. Kočnice, volan, ovjes, signalizacija ..... to mora biti ispravno, ali pretjeruju maksimalno u vezi kojekakvih gluposti.
Ja im nedam ni kune

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
zašto dati 100 kuna da bi prošao kad i tako to moraš popraviti.....:icon_winkle:

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ja ne dajem nista kontroloru uvijek prolazim a i nemamo mi ispravne aute radi njih nego radi sebe gume, kocnice volan i ovijes to mi je uvijek ispravno i najbitnije mi je a ovak neke sitnice sve ovisi od kontrolora dal ce te pustit ili rusit na teh. pregledu morate bit svijesni i da njih sefovi kontroliraju i imaju razne kontrole i boje se da radi neceg nebi izgubili poso dobro znam situaciju od prosle godine kad je kontrola bila u karlovackom tehnickom i nezam tocno jel bilo otkaza zato svi se paze i cuvaju!!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Tak treba i biti.
Kod nas je sve opremljeno po najvišim mogučim standardima, kamere, kompijuterska povezanost svih aparata sa centralnim računalom ......... ako nije na aparatu zeleno ne dozvoli unošenje podataka u računalo i autamatski kontroloru ostaje jedino mogučnost propuštanja na temelju onoga kaj smije vizuelno procjeniti.
Brige sa kontrolama nemaju, ali ni posla.

A za onaj sic me baš i nije trebal piliti, bilo bi dovoljno skrenuti pozornost na to :icon_scratch:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Sve stanice od prošle godina su se trebale opremit sa opremom kao u europi,a kompjuterski su povezani sa cvh več jako dugo i nema muljanj,sve vide,al kontrolor je taj loji uočava greške i prijavljuje ih i nebu njemu šef niš ak pusti nekog sa kvarom,nego ako policajac zatraži izvanredni preged,e tu je sranje za kontrolora koji ga je pustil prije.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Učio sam ja štošta u školi,
ali zakon je druga priča,a njega se moramo držati,

malo si prouči što je davanje i poticaj na mito, a što je zahvala odnosno dar za obavljeni rad,

ja znam o čemu pišem jer sam davnih dana to završio i dobio licencu,
a tebe upozoravam da se ne igraš jer bi mogao loše proći,

ako imaš vezu molim te nemoj javno o tome,rekao sam da se strogo drži propisa 90% ih ne bi prošlo,

i jedna bitna stvar koju brkate, za svaki nedostatak ispravnosti imaš rok u kojem to moraš popraviti, tj. nije te rušio i ponovo naplatio teh. nego ti vrijedi prva uplata ako to riješiš u zadanom roku,

iznenadio bi se zbog čega sve možeš na ponovni teh. prgled.

LP
Todi
Ajde fala Bogu da i ja imam negdje nekog poznatog :icon_super:

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Danas sam bio na organiziranom teh po selima šta imaju, i sad u svoje papire u kompjutrima upisuju s koje se strane nalazi broj šasije, i mjeri međuosovinski razmak na traktoru, visinu osovine, i vanjske širine rubova guma (iza prikolicu isto), priča da se navodno bude nešta i tu sad kategoriziralo, zato sad to moraju raditi

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Ja ne dajem nista kontroloru uvijek prolazim a i nemamo mi ispravne aute radi njih nego radi sebe gume, kocnice volan i ovijes to mi je uvijek ispravno i najbitnije mi je a ovak neke sitnice sve ovisi od kontrolora dal ce te pustit ili rusit na teh. pregledu morate bit svijesni i da njih sefovi kontroliraju i imaju razne kontrole i boje se da radi neceg nebi izgubili poso dobro znam situaciju od prosle godine kad je kontrola bila u karlovackom tehnickom i nezam tocno jel bilo otkaza zato svi se paze i cuvaju!!
uh,na Rakovcu su najgori,tam jedan drugome podvaljuju....
dođi kod mene u D.Resu na tehnički,da vidiš kaj veze rade,a imali su kontrolu i bilo je suspenzija,al opet udaraju po starom...

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Pisao sam več jednom kak se kod mene u selu prolazi na teh sa traktorom to je živi kriminal,i ja sam zadnjih par god dolazio na teh sa traktorom u sramotnom stanju al jebi ga nije bilo para i krpalo se samo da ide,al kočnice i signalizacija uvjek bilo ispravno,a gume i vanjski izgled daleko od normalnog.
E sad ove godine stari išao na tehnički u punom sjaju,traktor i više nego ispravan i panio je poglede i pitanja pošto je ko ispod čekića,i naravno nije se za kontrolora ništa našlo u prometnoj za cugu pa se ovaj razbahatio i smislio starom da ima neke kaj nesmije imat na traktoru,a pazitr kaj
Na oba blatobrana iza ispod lampi sam stavio dva trokutiča,katadioptera i lik kaže to nesmije biti,i ajde stari to skinuo i onda je sve štimalo,a prošlu godinu su na istom mjestu bili ti trokutiči samo jedan malo puknut pa me onda zezao zake je puknut,da mora bit cijeli

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
I oni su ljudi pa griješe ....trokutić ide na priključno vozilo ..ma bezveze pišem kad svi znamo

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Pisao sam več jednom kak se kod mene u selu prolazi na teh sa traktorom to je živi kriminal,i ja sam zadnjih par god dolazio na teh sa traktorom u sramotnom stanju al jebi ga nije bilo para i krpalo se samo da ide,al kočnice i signalizacija uvjek bilo ispravno,a gume i vanjski izgled daleko od normalnog.
E sad ove godine stari išao na tehnički u punom sjaju,traktor i više nego ispravan i panio je poglede i pitanja pošto je ko ispod čekića,i naravno nije se za kontrolora ništa našlo u prometnoj za cugu pa se ovaj razbahatio i smislio starom da ima neke kaj nesmije imat na traktoru,a pazitr kaj
Na oba blatobrana iza ispod lampi sam stavio dva trokutiča,katadioptera i lik kaže to nesmije biti,i ajde stari to skinuo i onda je sve štimalo,a prošlu godinu su na istom mjestu bili ti trokutiči samo jedan malo puknut pa me onda zezao zake je puknut,da mora bit cijeli

kod mene na tehnickome te katadioptere traze i moraju biti na traktoru. prosle godine na 5011 je stari morao kupiti i zalijepiti kvadratne macje oci na blatobrane kraj štop svjetla,makar je sve ispravno,i prvih 5-6 registracija kako je kod mene taj traktor to nisu trazili. sad prosli tjedan sam opet morao za 6340 kupovati okrugle katadioptere koji se sarafe na blatobran. ali,ipak je na svu srecu sve zgodno rijeseno. naime,stanica za teh. pregled je privatna,odmah pored je i ducan istog gazde koji prodaje mobitele i skutere,a za divno cudo,imaju i katadioptere! :icon_razz::icon_razz:

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
kod mene nikako. mjerenje dimenzija,fotka, i bye,bye. uz pokoji katadiopter,naravno.

I

iksi

Guest
sada i kod nas u srbiji su potrebni ti trokuti kod nas su oko 8e ili 56 kuna koliko kosta kod vas?

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
u stanici za teh. pregled trazi da se na parkingu brze navezes i "naglo" zakocis.
na seoskim teh. pregledima uglavnom nikako i vise ovisis o dobroj volji kontrolora..

cijena trokuta je slicna, dakle 60+kn i sto se mene tice, dobra je stvar sto su to uveli. cesto se na losije odrzavanim traktorima jedino on vidi po noci pa ipak primjetis da se nesto kotrlja..

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Kako vama gledaju ispravnost kocnica?

Kod mene tako da se zaletiš i zakočiš a on gleda kak koji kotač koči,tj ravnomjernost i dal odma krene blokirat il kroz par metara,mada meni to bezveze,ja sad stisnem tek tolko pedalo i več blokira,a prije sam stisnuo svom težinom da bi blokiralo i njemu je na tehničkom to zadovoljavajuče,bitno da blokira nebitno koju silu upotrijebiš

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
jedino kak sprobavaju kočnice je da se zatjeraš i zakočiš,pa da obadva kotača čim bolje istovremeno koče,a po mokrom ili snijegu se sam sprobavaju dali opče rade i ništ drugog..

I

iksi

Guest
u stanici za teh. pregled trazi da se na parkingu brze navezes i "naglo" zakocis.
na seoskim teh. pregledima uglavnom nikako i vise ovisis o dobroj volji kontrolora..

cijena trokuta je slicna, dakle 60+kn i sto se mene tice, dobra je stvar sto su to uveli. cesto se na losije odrzavanim traktorima jedino on vidi po noci pa ipak primjetis da se nesto kotrlja..

sad zahtevaju da se ima na traktoru posebno i na svim prikljucima koji imaju osovinu(prikolica berac itd) 50kuna je za plasticni a za limeni je duploskuplji

Na vrh