• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tehnički pregled - signalni trokut

roten

Član
Tu od
20 Velj 2014
Poruka
33
koliko kosta reg traktora i jeli se prikolice moraju registrirati ako moraju kolko to kosta
 

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ako do SAD nije bio Regan sve ce te izac oko 1300kn ovisi koji traktor imaš.
Samogradnu prikolicu ne treba regat a kupljenu sa prometnom i papirima možeš i nemoras.
 

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
@radul kazna za neodjavljeno vozilo je bila 700 kn

@roten sva vučna i priključna vozila trebaju biti registrirana, dok nošena oruđa - priključci ne moraju.
Traktori, kombajni, radni strojevi se trebaju registrirati. Sve prikolice se trebaju registrirati, pa i šumska jer u podacima piše prikolica i njezina namjena, kao i cisterne, samo što policija nešto tolerira - za sada ili do sada.
 

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,690
Jel se tko sad od vas susretao s onim novim pravilnikom od 1.1 da nemožeš regat vozilo ak imaš kaznu ili neki problem sa dokumentima? Ja još nisam čuo ništa o tome da je netko imao problem.
 

bhorv

Dobro znana faca
Premium
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,654
Ja bih zamolio članove da nepišu svoja mišljenja i iskustva o stvarima koje neznaju a time daju nekome savjete.
Sva priključna vozila (konstruirana kao prikolica ili poluprikolica) moraju biti registrirana, ona bez papira prvo atestirana, Traktorski priključak (je zamjenjivo oruđe za obavljanje poljoprivrednih i drugih radova koje vuče, gura ili nosi traktor) nemora biti registrirano..berač, balirka,cisterna.
Znači, treba znati, i poznavati zakon i njegove pojmove i onda si miran na csesti od policije i ak se nešto desi i pred sudom,a ne iznosit nešto što neznaš.
 

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,955
28,01 sam bil na reg i provjeravali su tj odmah im comp izbaci da li si dužan kakvu kaznu .
 

bhorv

Dobro znana faca
Premium
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,654
gde na tehničkom ili na policiji??
wind14.gif
 

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Pa od 01.01.2014. Su u sustavu teh.pregleda dobili program povezan sa kažnjavanjem vlasnika vozila vezano isključivo za reg.oznaku.
Samo kazne na bazi države ulaze u to zasad,parkirne kazne i prometnog redarstva ne zasad.


Kaj se tiče registracije prikolica za traktore(to je sasvim druga kategorija)svaka se može regat ako ima atest i prometnu knjižicu i papire vlasništva.
Atestiranje je mukotrpno skupo i zahtjevno.
Ako dode do sudara u prikolicu koja je bila u tom trenu prikopcana za traktor automatski se povlači polica osiguranja sa traktora.
 
Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,714
...
Ako dode do sudara u prikolicu koja je bila u tom trenu prikopcana za traktor automatski se povlači polica osiguranja sa traktora.

Jesi li siguran u to?
 

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Nebi se složio da u slučaju nezgode sa nereganom prikolicom oštećeni namiruje štetu sa police traktora.Prikolica je zasebni subjekt nebitno kaj ju traktor vuće i isto tako mora bit registrirana. Stari imao neku nezgodu prije koju godinu i spičili mu kaznu za neregistriranu prikolicu bez pardona,nije nitko pitao jel samogradnja il šta
 

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Prikolica bila tvornička ili samogradnja (pa i šumska) mora biti registrirana.
 

bhorv

Dobro znana faca
Premium
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,654
@Oficir..".Ako dode do sudara u prikolicu koja je bila u tom trenu prikopcana za traktor automatski se povlači polica osiguranja sa traktora." prijatelju bez zamjere, ali lupiš bez razmišljanja što pišeš.
Kakvi automatski...što je u slučaju kad vozač traktora nije kriv, zatim u slučaju da se u vožnji otvori stranica prikolice i teret raspe, u slučaju da je traktor neregistriran a prikolica je, i zadnji slučaj prikolica i traktor imaju različita osiguranja??? Ajd mi odgovori samo za zadnji slučaj, pod uvjetom da je vozač traktora kriv i prikolicom je oštetio drugo vozilo.
wind14.gif
 

Ivica Blagaj

Član
Tu od
13 Velj 2011
Poruka
470
Mogu reci iz svog iskustva, prilikom oštečivanja necije imovine prikolicom tereti se polica vucnog vozila odnosno traktora, polica prikolice se tereti jedino kad odkopcana prikolica sama na neki nacin prouzroci stetu bilo zalijetanjem prevrtanjem ili sl.
 

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Podrazumjeva se da je traktor Regan ako netko drugi kriv ide s njegove police.
To je kategorija traktorske prikolice do 40km/h i dovoljni su trokuti iza.
Iznad 40km/h je druga prica.
Policija Vas hvata na glupe fore,ako i Pise DS je prikolica neregistrirana kaj ce Upisat koja vrsta koja nosivost br.šasije itd.kad nemaš Niš od nje.
Zato se kod sudara i tvoje krivnje tereti osiguranje od traktora.

Kaj ti može pisat za nekaj kaj ne postoji nigdje?
Zato ti Velim i prije sam napisao provjeri si u cvh pod traktorske prikolice do 40km/h.

Po zakoniku se sve prikolice koje imaju prometnu dozvolu mogu regat.
 

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Molim uvažene kolege ako netko zna da napiše
1- u kojem članku i stavku Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama piše da prikolica i traktorska cisterna (tvornička ili samogradnja) ne mora biti registrirana,
2- u kojem članku istoga Zakona piše da se šteta prouzrokovana od strane prikolice koja nije registrirana i tehnički pregledana ostvaruje sa police osiguranja vučnog vozila.

Primjeri:
1- Vidio sam u prometu regitsriranu traktorsku cisternu.
2- Čovjek je prije mjesec dana dobio novčanu kaznu od 6000 kn za šumsku prikolic što nije registrirana i tehnički pregledana..
3- Čovjek je odjavio traktor, unuk zatečen u prometu i kod sebe nije imao vozačku dozvolu. Unuk dobio kaznu za neregistrurano vozilo i nenošenje vozačke dozvole, a vlasnik 5500 kn što je dao neregistrirano vozilo na korištenje (ukupna kazna oko 7500 kn.
 

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Prvo dvije velike greške vozač bez vozačke i neregan traktor.
Policija vas hvata na fore da dode do suda nemre nitko dokazat Čija je i kakva je prikolica u pitanju.
Za trktore i njegova priključna vozila su drugačiji zakoni i pravila nego za motorna vozila i teretna vozila.
 

bhorv

Dobro znana faca
Premium
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,654
Uvaženi kolege, daj se saberite...nepostoji samo jedan zakon za koji vi znate, taj Zakon o sig. prometa na cestama, postoji: Pravilnik o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama, i Zakon o obveznim osiguranjima u prometu, gdje je navedeno ono o čemu pišete a naročito @Oficir.. daj već jednom podkrijepi dokazom odakle ti te dezinformacije koje promoviraš u ovoj temi. i nisi mi odgovorio na moj upit?? A budući da stalno spominješ CVH,,oni nisu napisali nijedan zakon, već postupaju po njima kao i Policija, a ako želite baš sve znati što se tiće prometa na cestama evo vam link pa prostudirajte sve pravilnike i zakone i onda djelite savjete: http://www.cvh.hr/cvh/propisi-i-upute/pravilnici.aspx
pop.gif
 

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Stavio sam nekoliko stranica unazad tekst bas o tim prikolicama iz cvh kojeg se drže moji kolege na teh pregledu i opet cu ponovit svako vozilo (prikolica) koja ima obavljen atest i knjižicu vozila gdje je sve upisano može se registrirat.

Odi pitaj samo koliko stoji atestiranje jedne samogradne prikolice dužine 4m,i kaj sve mora imat.
 

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,690
Nije ista kategorja kiperice, samoutovarke, đubretare, itd.. Kiperica, čeza, itd, koja ima svrhu transporta spada u priključno traktorsko vozilo, i da, čeze se kod mene u sk i okolici atestiraju, s gumenjakom ni pod razno na cestu ići, to odmah riskiraš 7 hiljada kn.. Samoutovarka, đubretara, pa i berač, balirka, to su sve radni strojevi koji imaju samo 1 namjenu.. a mislim čak da je i za njih drugačija procedura ko hoće regati, nego za kipericu recimo. Ak moraš regati đubretarku, cisternu, onda moraš i berač za kukuruzu, i njega vučeš za sobom po cesti, zar ne?
 

bhorv

Dobro znana faca
Premium
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,654
Dečeci..ja vas pozdravljam i ostavljam u ovoj temi, pa raspravljajte...sve jedan pametniji od drugog, još jednom vas savjetujem čitajte propise da znate što smijete u prometu a ne samo pametujete kao pijanci u krčmi..
ovo su osnovni pojmovi koje brkate u isti lonac:
»radno vozilo« je bilo koji teretni automobil ili priključno vozilo na koje su ugrađeni uređaji ili oprema za obavljanje radova na način da se na vozilu ne može prevoziti nikakav drugi teret
»motorno vozilo« je svako vozilo koje se pokreće snagom vlastitog motora, osim vozila koja se kreću po tračnicama i pomoćnih pješačkih sredstava,
»radni stroj« je motorno vozilo kojem je osnovna namjena obavljanje određenih radova vlastitim uređajima i opremom (kombajn, valjak, grejder, kosilica, buldožer, motokultivator s priključkom, viljuškar, kopač rovova i sl.),
»motokultivator« je jednoosovinski radni stroj koji se, bez priključnog vozila, može kretati samo uz pridržavanje vozača,
»traktor« je motorno vozilo konstruirano da vuče, potiskuje ili nosi izmjenjiva oruđa, odnosno da služi za pogon takvih oruđa ili za vuču priključnih vozila,
»traktorski priključak« je zamjenjivo oruđe za obavljanje poljoprivrednih i drugih radova koje vuče, gura ili nosi traktor,
»priključno vozilo« je vozilo namijenjeno da ga vuče motorno vozilo, bilo da je konstruirano kao prikolica ili poluprikolica,
»prikolica« je priključno vozilo konstruirano tako da ukupnu masu preko svojih osovina prenosi na kolnik,
»poluprikolica« je priključno vozilo bez prednje osovine, konstruirano tako da dio ukupne mase prenosi na vučno vozilo preko svojega prednjeg dijela kojim se oslanja na vučno vozilo
»skup vozila« je motorno vozilo i priključna vozila koja u prometu na cestama sudjeluju kao cjelina,
 

Najnoviji postovi

Na vrh