• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TEHNOSTROJ prikolice

skladistar

Član
Tu od
26 Kol 2007
Poruka
492
Re: Tehnostroj prikolice

Bobo kaže:
Ako se ruda na klima na sarafima i ako se kuka na traktoru ne klima i klin je debel priblizno kao rupa na "oku" rude, tjeras dvoosovinku kud hoces... Moj susjed je jos prije nego sam e ja rodio vozio u rikverc traktorski gumenjak u drugo selo od naseg i uspio je... Jos je lakse ako imas traktor bez prednje vuce, pa mozes vise smotati ako krene "bjezati", ali nije neki veliki problem. s jednoosovinkom iz prve idem gdje god hoces, to je vrhunac jednostavnosti, pogotovo ako vidis preko nje, pa vidis kud ides, ali nije ni na retrovizore tesko...

hehe a ovo? :D

DSC00145.jpg

DSC00146.jpg

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

nije problem s prednjom vučom neka se pokaže s szadnjom 8)

B

Bobo

Guest

Sto duza prikolica, to ju lakse pohvatat...

Imam iskustva s kojekakvim klimavim prepravljanim gumenajcima i njih uredno tjeram u rikverc iz par pokusaja u supu s 549, a s 539 cesto idu od preve unutra, posto moze vise smotati.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

da ali je lakše s prednjim krajem nego zadnjim gurat

B

Bobo

Guest

Tu ima istine... bolje gledati ravno i 5 puta lakse upravljati prednjim krajem s dvoosovinkom, nego sa zadnjim...

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

e moj ursus sa ljevim točkom smota ravno sa osovinom ;)

To ču morat uslikat ako budem imo priliku a pogotovo ako se sjetim, e toga bi moglo bit dok budu orali ;)

B

Bobo

Guest

Zato Ursusi i lome rukavce, glavcine i felge...

U oranju je kolegin stari isao u rikverc i okretao na sred njive i tocak prednji mu ulatio u rupu, oteo mu se volan i smotao se do kraja... ni naprijed ni nazad bez otkopavanja, dizanja prednjeg kraja i isao je probat na silu... otkinuo i osovinu, pomotao felgu, te se jedan lezaj raspao u glavcini...

skladistar

Član
Tu od
26 Kol 2007
Poruka
492

ja radim u ovoj firmi di je ovo slikano, vozio sam par komada nutra jer niko drugi nece,osim jednog kolege a kojeg nije bilo na poslu tih dana,a to nitko neće voziti sve je strah da ne lupe nekud..

ide to super i s prednjim krajem je lakse manevrirati, ali od te prve stranice nis ne vidis a ulaz kroz koji ju moras ugurati je max 4 metra sirok i 4,5 m visok.
S jednom sam čošak vrata promašio za manje od 5 mm....uf al je bilo gusto.

sorry na OT

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

dobro da je sačuvao ruke :!:
ma kad nije svaki traktor predviđen da gura naprijed.

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

Obrisan neispravan link.
Marko
Kako se Hurli ponaša s prikolicom?
Kak si zadovoljan s prikolicom?

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

Dobro se ponaša...,i po zemlji ju vuče bez problema
jedino je malo problem kad je silaža na vrhu nemre ju gore povuć :mrgreen: :blackeye
a kaj se tiče prikolice nemam primjedbe. 8)

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

marko hurlimann xa86 kaže:
Dobro se ponaša...,i po zemlji ju vuče bez problema
jedino je malo problem kad je silaža na vrhu nemre ju gore povuć :mrgreen: :blackeye
a kaj se tiče prikolice nemam primjedbe. 8)

Da imaš tandemku onda bi je povuko :D 8)

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007

Jer opterete traktor pa je može gurat i vuć kuda hoće. Za dvoosovinke ipak treba teži traktor

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

Ma imamo mi jake sajle tak da nema problema :mrgreen:

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007

A kaj vučete sajlama, prikolicu u rikverc u silos???

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

pa traktor kad postane u silosu i nemre dale povučemo ga gore..

S

seljaček

Guest

seljaček kaže:
Svaka čast prikolice su extra klasa ali isto tako je cijena TP 800 košta samo 85.264,44 sa PDV-om a DP 800 84.993,33 kn sa PDV-om nije li to malo previše Za 10000 € se može kupiti kamionska sa zračnom instalacijom strujom niskonoseći kiper jastućarka nosivosti 15 t ako je vuče traktor moze i 20t sigurno.
Evo danas nešto gledam cijenik prikolica pa sve nemogu vjerovat da Tehnostroj DP 800 sada košta 118 828,00 kn ili 35% više nego prije 10 mjeseci pa oni su turbo ludi prije 2 mjeseca sam kupio novi WV Polo za 105000kn a prikolicu cijene 118000 kn

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276

seljaček kaže:
[quote="seljaček":bs9sies0]Svaka čast prikolice su extra klasa ali isto tako je cijena TP 800 košta samo 85.264,44 sa PDV-om a DP 800 84.993,33 kn sa PDV-om nije li to malo previše Za 10000 € se može kupiti kamionska sa zračnom instalacijom strujom niskonoseći kiper jastućarka nosivosti 15 t ako je vuče traktor moze i 20t sigurno.
Evo danas nešto gledam cijenik prikolica pa sve nemogu vjerovat da Tehnostroj DP 800 sada košta 118 828,00 kn ili 35% više nego prije 10 mjeseci pa oni su turbo ludi prije 2 mjeseca sam kupio novi WV Polo za 105000kn a prikolicu cijene 118000 kn[/quote:bs9sies0]

jedna situacija je malo smješna postala na sajmu, svi znamo da su cjene na sajmu prenapuhane, moj susjed oče kupit sip ciklo silomlin, na sajmu skoro 18000kn, a danas zvao u trgovinu i dođe 12000kn, dakle i sa popustom na sajmu je opet više nego uobičajeno, uglavnom nema tu nikakvog popusta, a da ne pričam o đubretarkama koje su digli u nebesa jer županija daje do 60% cjene stroja, evo nema veze sa prikolicama ali su neke situacije i više nego luđačke

Najnoviji postovi

Na vrh