volio bih da ove što spominju i hvale komunizam pitati Zašto se je raspao kada je bio toliko dobar ?, kakav vam je odgovor na to pitanje, niste na svojoj koži osjetili ono što je on donio u lijepoj našoj nisu na vas pucali, rušili vam kuće i ubijali vaše bližnje pred vašim očima, silovali i druga zla radili sve sa zvjezdom petokrakom na šljemu, i zato što to niste osjetili razumijem vas, ali probajte o tome malo razmisliti jer svaka akcija ima i svoju reakciju
Ma je,o tome o čemu ti pričaš ja doista ništa neznam,ali ja niti nisam spominjala komunizam o kakvom ti govoriš.Iako bi se na tu temu mogao cijeli forum naraviti,ovdje o tome nećemo - zaista nije mjesto za takvu raspravu.
Spomenula sam ideju komunizma,načela na kojima je zamišljen,u vrijeme kada ih ljudi još nisu iskrivili.
Ako malo dublje razmisliš,shvatiti ćeš da primarna ideja komunizma ide uz bok krščanskog nauka. Načela su im ista.A to što su utopistička kao što veli hodor,krivnja je u nama samima.
Nocac kvari ljude?Moja je mama našla doslovno punu torbu novaca pred četerdesetak godina.Bili smo teška sirotinja,sa jednom kravicom. Tražila je vlasnika i vratila do zadnjeg dinara,bez da je uzela ponuđenu nagradu.
Meni i mome mužu je pred desetak godina čovjek za tri vreće krumpira dao sve novce koje je dobio za tele koje je maločas prodao.I okrenuo se i otišao.Zaustavili smo ga,odbrojali kolio je trebalo za krumpire,i ostalo mu vratili.
Ne kvari novac ljude.Takve koje kvari zapravo nemože pokvariti.Oni su već pokvareni.