• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tibor88

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
sigurno se ne mogu dogovoriti muž i žena oko volana..:scratch

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
ajme,kaj praši,kaj nije bilo kiše kod vas...:scratch

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Traktor za pohvalu:rolleyes:

Dal si stavio kakve bolje zvučnika ili je još onaj iza sica?

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
:eek:

mislim, pitanja li.. :lol:

onaj iza sica je maknut isti ili drugi dan kako je traktor dosao.
gore na kabini su rupe za10cm a bili su 13cm zvucnici svezani onim plasticnim vezicama.
to je isto skinuto i stavljeni novi zvucnici 10cm. te maknut radio povezan paljenom zicom i stavljen bolji i normalno pricvrscen..
i tako.. :)

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
dobro mu stoje, jedino sto vec 2-3 godine smisljamo nosac da se ucvrste kako treba. sada su samo s gornje strane zakvaceni pa nemozes slepat traktor ili vuc vecu prikolicu prednjim krajem. nije u biti ni problem to napraviti, samo nikako krenut..

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
:eek:

mislim, pitanja li.. :lol:

onaj iza sica je maknut isti ili drugi dan kako je traktor dosao.
gore na kabini su rupe za10cm a bili su 13cm zvucnici svezani onim plasticnim vezicama.
to je isto skinuto i stavljeni novi zvucnici 10cm. te maknut radio povezan paljenom zicom i stavljen bolji i normalno pricvrscen..
i tako.. :)

A morao sam nešt pitat:finga:

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
trazio sam ga da to detaljnije poslika i objasni jos dok je 3050 bio u dvoristu.
kazem, nije problem napraviti samo eto.. nikako se toga uhvatit.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Može koja slika iz kabine MF 3080??

Zaboravio sam malo kak izgleda unutrašnjost,a gledam neki 3080 s njuškala pa da usporedim..Najviše me zanima tamo s desne strane oko EHR..

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
slike iz 3050 mozes dobiti odmah, na 3080 ces morat pricekat. ali uglavnom je to isto. razlika je u sitnicama..

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
slike iz 3050 mozes dobiti odmah, na 3080 ces morat pricekat. ali uglavnom je to isto. razlika je u sitnicama..

Te sitnice me zanimaju..

Gdje 3080 ima ručni gas?

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
ovisno o godini. prve linije sastrane na komandnoj ploci, tako ja imam sada. traktor je 90. god. novije linije imaju pored rucica za vanjske izvode hidraulike, tako je imao mali iz 92.
ovisno tome je postavljen i prekidac za dizanje/spustanje hidraulike. jedni imaju na pocetku ehr-a tj na lijevoj strani kada ga gledas a drugi imaju na desnoj.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
ovisno o godini. prve linije sastrane na komandnoj ploci, tako ja imam sada. traktor je 90. god. novije linije imaju pored rucica za vanjske izvode hidraulike, tako je imao mali iz 92.
ovisno tome je postavljen i prekidac za dizanje/spustanje hidraulike. jedni imaju na pocetku ehr-a tj na lijevoj strani kada ga gledas a drugi imaju na desnoj.

E tu smo onda:)

Za ovo sam znao da ima pored ručica od izvoda,kao npr na 3125,a za ovo pored komandne ploče sam zaboravio..Zato mi malo bilo čudno gledam 3080 a ne vidim ručicu gasa:weedman:

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
neznam zasto su uopce u prve serije stavljali kraj kontrolne ploce ali eto, tako je kako je.. inace, razlika medju starijom i novijom serijom je u lampicama brzih sporih. stariji imaju dolje kod mjenjaca (iako imaju mjesto na kontrolnoj ploci) a noviji imaju na kontrolnoj ploci 4 lampice - brze spore i power
i noviji imaju gumb za brzi ulazak pluga na zadanu dubinu. stariji to nemaju. iako, neznam da smo to uopce i koristili na malom..

3080 - 90. god:

3050 - 92. god:

p4300173800x600.jpg

ali tu jos mogu ici razne varijacije. bez icega, sa hektometrom, sa kompjuterom (zaboravih kako se zove) , sa kardanom preko getribe pa rucica za kardan ide i prema dolje, jos izvoda hidraulike, gumbi iza rucice kardana svi mogu imati funkciju.. svega ima :rolleyess:
samo steta sto nisu mladji, inace solidno opremljeni traktori..

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
A tako je to znači:supz:

Koje sve mogučnosti ima onaj hektametar na desnom stupu kabine i dali si skužio sve njegove funnkcije?

Kak 3080 ima gašenje motora,na ključ ili treba povuč na sajlu?

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
pokazuje brzinu, broj okretaja kardana i povrsinu. sad napamet neznam jesam li sta zaboravio, mislim da nisam.
a gasenje je na sajlu.

Najnoviji postovi

Na vrh